„Na Mělnicku je hrozně málo práce,“ obhajuje svoje zaměstnání, které spočívá v nahánění lidí na předváděcí akce. I ona se ale potýká s tvrdými praktikami svých zaměstnavatelů. Nadávky a práce v nepříjemných pracovních prostorách – to si údajně musí vytrpět telefonistka Martina.

Firma BECK má v Mělníku »přísně utajenou jednotku « – tým telefonistek, které mají za úkol přesvědčovat důvěřivé seniory, aby přišli na předváděcí akce. „Obvoláváme cizí lidi a říkáme jim, že vyhráli peníze, nebo třeba prací prášek. Pokud ale mají o výhru zájem, musí si ji převzít na speciální akci, což je ve skutečnosti předváděčka. Denně musí každá z nás přesvědčit přes dvacet lidí,“ popsala Martina Blesku.

Hrozné podmínky

Ke svým zaměstnancům se podle slov Martiny firma BECK nechová o nic lépe, než ke svým zákazníkům. „Když jsou šéfové s něčím nespokojení, klidně si nás nechají nastoupit a sprostě na nás řvou a nadávají nám do dobytků a prasat. V přízemní budově je nás namačkaných asi devadesát. Callcentrum jsme proto překřtily na callcentrák,“ řekla Martina.

Pokud si některá ze zaměstnankyň na děsné podmínky postěžuje, znamená to vyhazov.

Stydím se za to

„Ze začátku mi na té práci nepřišlo nic divného, nikdo nám přesně neřekl, proč ty lidi vlastně obvoláváme. Čím víc se ale o šmejdech dozvídám, tím víc se za tu práci stydím. Na Mělnicku je hrozně málo práce, stejně ale chci u BECKa skončit. Pro šmejdy pracovat nechci,“ dodala Martina.

BECK: O ničem nevíme!

Podle šéfa BECKu se v callcentru nic špatného neděje. „O tom nic nevím. Určitě to není pravda, mají tam klimatizaci. O špatných podmínkách nic nevím. Nezaregistroval jsem žádné stížnosti,“ řekl Blesku zástupce české pobočky fi rmy BECK Europe Josef Bárta.

Výzva Blesku

Pracovali jste pro firmu BECK nebo jinou šmejdskou firmu? Prodávali jste zboží? Naháněli klienty? Byli jste sami prodejci? Napište nám své zkušenosti do redakce na adresu Blesk, Komunardů 42, Praha 7, 170 00 nebo na mailovou adresu protismejdum@blesk.cz

Fotogalerie
2 fotografie