Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bestie z Kuřimi Mauerová: Katr jí sekne!

Klára Mauerová prošla za pět let velkou změnou
Klára Mauerová prošla za pět let velkou změnou  (Autor: ČTK, Archiv Blesku)
Autor: sch - 
11. července 2013
19:13

Klára Mauerová, matka dvou chlapečků, sedí ve vězení už pět let. Spolu s dalšími kumpány týrala svoje dva chlapečky, ne nadarmo jí lidé titulují bestie. Tvrdí ale, že se změnila. Minimálně v obličeji je z ní jiný člověk. Spravila se jí i duše?

Mauerová si z devítiletého trestu odseděla více než polovinu a teď chce pryč. Ven z vězení, za svými dvěma syny. Ti ji pravidelně navštěvují a píší si s ní, jakoby nevěděli, co jim provedla. Možná na to, aby si to uvědomili, jsou moc mladí. Tak jako tak, svojí matku by asi přivítali s otevřenou náručí.

Pět let je dlouhá doba. Na přemýšlení, čtení knih, nalezení sama sebe, zpytování svědomí, uvědomění si, co člověk provedl a za co je vlastně tak dlouhou dobu za mřížemi.

Spravila se?

A Klára Mauerová se, alespoň podle svých slov, napravila. „Cítím potřebu napravit to, co jsem způsobila. Prošla jsem si několik etap. Od touhy se zbláznit až po připuštění svých chyb,“ pronesla.

A její proměna je celková. Zatímco v roce 2008 nastupovala do vězení žena s mastnými vlasy, opuchlá a nevyrovnaná, nyní, pět let poté, působí vyrovnaně, má upravené blond vlasy, jemnou tvář. Je možné, že by ji vězení opravdu napravilo?

solomoncinqresh ( 5. srpna 2014 20:17 )

Ovšem se pak ten co ji rozkope sám dopustí trestného činu, tady jde o to že ČR má všeobecně mírné tresty. Ovšem to nikoho neopravňuje trestancům rozbíjet ksichty, pak by totiž bylo nereálné aby se člověk ve vězení napravil, což je zamýšlený účel vězení ( ne doživotního ).

solomoncinqresh ( 5. srpna 2014 20:12 )

Vím něco o lidské psychice ( mám trochu problémy, ale není třeba se mě bát ), tohle může udělat úplně každý, i vy. Tím to ale určitě NEomlouvám co udělala, ale trest my přijde přiměřený nebo mírnější než by měl být.

solomoncinqresh ( 5. srpna 2014 20:08 )

Z vezení vás můžou ( při dobrém chovaní ) odvést na firmu která je s věznicí dohodnuta a zde pracovat pod dohledem dozorců. Ve vedlejší vesnici je právě ženská věznice, NEMÁM z vlastní zkušenosti.

solomoncinqresh ( 5. srpna 2014 20:04 )

Tak to bývá, ale není to pravidlem, u nás dobrovolných hasičů je taky jeden co seděl, a teď pořádá veřejné akce . Někdo se spraví a někdo ne .

dr.dave ( 13. září 2013 13:04 )

Tak jen pro tvou informaci, než tady začněš rozdávat další rozumy, jsem z Opavy, pracuji u firmy, která dodává zboží do kuchyně a dělám závoz i do zdejší věznice. Zrovna Mauerová tam maká v kuchyni, kde zrovna práce lehká není, většinou na celý den od brzkého rána do noci.. Tímto nechci dementovat její vinu, či nevinu, jen se snažím obecně upozornit, jak hloupé kecy tady lidi vypouští z huby, aniž by o tom cokoliv věděli.. Je hrozně jednoduché někoho pod tlakem mocných médií odsoudit a pošpinit.A přitom by se stačilo zamyslet, kolikkrát už média udělali z vlka beránka, nebo naopak.. Osobě se raději držím přísloví, " nesoudím, abych sám nebyl souzen " a " kdo je bez viny ať hodí kamenem.." Ju? Tak asi tak

Zobrazit celou diskusi