Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Nejmladší fotograf Česka: Kryštof (7) pomáhá dražbou fotek zaplaveným

Autor: sč - 
11. června 2013
19:17

Je mu teprve sedm a už pomáhá obětem záplav. Nejmladší fotograf Česka Kryštof Vaněk z Holešova na Kroměřížsku poskytl 10 úžasných fotografií do dražby, kterou chce pomoci zatopeným rodinám.

Kryštůfek je obrovský talent. Fotí od dvou let. Zálibu odkoukal od maminky. Jeho vidění okolního světa je obdivuhodné a mohli ho již obdivovat návštěvníci na několika výstavách. Loni malého génia objevil Blesk.cz. Brzy byl pozván do pořadu Jana Krause a o uplynulém víkendu se setkal s ostřílenými matadory na obřím fotofestivalu v Českém Krumlově. Nechyběl tam například Ondřej Neff.

Lampu od školáka má i Jan Kraus

Právě tam se zrodil nápad dražby na pomoc postiženým povodním. „Je tam i moje nejoblíbenější fotka – Lampa. Blikl jsem ji nechtěně a je úžasná. Má ji Jan Kraus. Nejvíc se mu líbila,“ prozradil. Další fotografie jsou z jeho loňské cesty s rodiči po Irsku. Zajímavě nafotil i školu, kam chodí do první třídy.

Na Kryštůfka se přijede podívat Jiří Krytinář

Ve středu čeká Kryštůfka velká sláva. V holešovském zámku  se uskuteční vernisáž obsáhlé výstavy a vůbec poprvé zde představí velkoformátové fotografie 40x60 cm. „Pro nás je to finančně náročné. Nemohli jsme si to dovolit. Jsme proto moc rádi, že to udělalo Městské kulturní středisko,“ uvedla maminka.

V sále  návštěvníci uvidí průřez jeho tvorbou od jeho tří let, mystické záběry z Irska a překvapením bude nová kolekce vulkanických přírodních útvarů z Jeseníků. Talent chlapce chce město uplatnit i jinak. Turisté si budou moci   v Holešově koupit pohlednice města očima Kryštofa a vydán bude kalendář. Jeho fotografie můžete také zakoupit v dražbě na které najdete na www.foto-festival.cz. Výtěžek půjde na pomoc postiženým povodněmi.

jahodove_ticho ( 11. června 2013 23:39 )

Hlavně je to celý podvod. Rodiče si prostě řekli, že udělaj ze syna "celebritu". Stejně jako když opice namalujou paskvil, je to o ničem, ale lidi jsou celý pokáklý, že to maloval nějakej exot. Tady máme dítě, co náhodně nakliká tunu fotek, stejnou jako by nafotilo jiný děcko a rodiče (matka) z toho v postprodukci udělá pár slušnejch snímků a ejhle...máme "génia"

Zobrazit celou diskusi