Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb Káji (†6) a Davídka (†4): Zdrcená rodina se loučila s brášky, které smetlo na chodníku auto

Autor: simao, INT - 
5. června 2013
16:23

Den, kdy rodič přežije své dítě, rve srdce. Stalo se to i rodině ze Sobotky. 29. května tam auto smetlo dva hrající si předškoláky Káju a Davídka. Dnes měli chlapci pohřeb.

Srazil je řidič Fabie, kterému hrozí až 6 let za mřížemi. Za volantem svého vozu vylétl ve velké rychlosti ze silnice. Za autem měl v té době zapřaženou káru a na ní naskládané dřevo.

K nehodě došlo nedaleko základní školy v Sobotce na Jičínsku. Auto přejelo travnatý pás, oddělující komunikaci od chodníku a smetlo hrající si Káju (†6) a Davídka (†4). Vleklo je desítky metrů a chlapci utrpěli těžká zranění, kterým podlehli ještě na místě nehody.

Není divu, že rodina nesla tragédii těžce. Slzy smutku však střídal i hněv. Otec zabitých chlapců přiběhl přímo na místo nehody ještě v době, kdy se ze šoku probíral postarší řidič. Chtěl se na něj vrhnout, zastavili ho však další přihlížející. A dorazila policie. "Nasadili mu pouta a on mi řekl, že je mu to úplně jedno," tvrdil se slzami v očích otec v rozhovoru pro TV Nova.

Na místě nehody vznikl improvizovaný pomníček, kam lidé začali snášet svíčky, hračky i fotky. Poslední oficiální rozloučení s tragicky zesnulými bratry pak proběhlo na hřbitově v Sobotce za účasti rodiny a známých dnes v 11. hodin dopoledne.