Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šílený řidič smetl Káju (†6) a Davídka (†4): Po nehodě si jen čistil auto, tvrdí svědek

Autor: et, jp - 
30. května 2013
10:02

Nepochopitelná tragická smrt dvou malých chlapců (†4, †6) otřásla Sobotkou na Jičínsku. Řidič (63) fabie s vozíkem naloženým dřevem vjel do trávy u chodníku a oba chlapce srazil. Na místě zemřeli. "Říkám pánovi: Víte co jste provedl?, a on řekl, že o ničem neví a čistil si palubní desku," říká šokovaná babička chlapců.

K tragédii došlo poblíž základní školy před domem, kde děti údajně bydlely.
"Už tři nehody jsme tady zažili, nikdo s tím nic neudělal. Všichni tu jezdí jako šílenci," dostával ze sebe rozrušený otec, zatímco matka plakala příbuzným v náručí.

K nehodě došlo ve středu po 13. hodině. Děti si hrály v trávě u chodníku, když se k nim ze směru od Staňkovy Lhoty přiřítil vůz. „Z nezjištěných příčin najel na chodník, narazil do dvou předškoláků, pak ještě asi 50 až 60 metrů pokračoval dál,“ popsala mluvčí jičínské policie Hana Klečalová. Cestou naboural do zaparkovaného auta, popelnic a laviček, než zastavil. Přivolaná záchranná služba chlapcům už nedokázala pomoci.

Nikdo nechápe, proč k tragédii došlo. Po nehodě prý řekl, že se mu náhle zatmělo před očima. Je možné, že měl za volantem zdravotní příhodu. Pokud se však zjistí, že porušil pravidla silničního provozu, může být obviněn ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Nehoda připomněla tragédii dvou malých brášků Františka (3) a Vítka (6), která se stala předloni v listopadu v Hradci Králové. Do chlapců, kteří šli po přechodu s prarodiči, nacouval řidič Jaroslav Novák (40), pak objel křižovatku a děti několikrát přejel. Za usmrcení hochů dostal 8 let.