Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kája (†6) a Davídek (†4) zemřeli při nehodě v Sobotce zbytečně! Řidiči bylo před jízdou zle!

Autor: Jitka Pecharová - 
8. října 2013
08:58

Bez potrestání zřejmě zůstane přejetí brášků Káji (†6) a Davídka (†4) při květnové nehodě v Sobotce na Jičínsku. Policie uzavřela, že v pozadí tragédie, při níž šofér fabie s vozíkem plným dřeva Josef P. (63) vjel na chodník a smetl z něj děti, které si tu hrály, byl kolaps za volantem!

„Na základě zdravotního posudku bylo zjištěno, že v době nehody měl řidič vymizelé rozpoznávací a ovládací schopnosti,“ uvedla Hana Klečalová z jičínské policie s tím, že kriminalisté nyní podají státnímu zástupci návrh na zastavení stíhání řidiče. Více k jeho zdravotnímu problému nechtěla sdělit.

Už před jízdou mu bylo špatně

Jenže je otázkou, zda nehodě nešlo zabránit. Josef P. po havárii tvrdil, že se mu při řízení náhle setmělo před očima, jenže je jasné, že mu nebylo dobře už před jízdou, tedy než usedl za volant. Uvedli to pracovníci pily ve Staňkově Lhotě, kam si jako pravidelný klient přijel jen chvíli před nehodou pro 400 kilo odřezků palivového dřeva. „Špatně se mu dýchalo a držel se za srdce. Když jsem mu říkal, jestli nepotřebuje zavolat záchranku, říkal, že je to v pohodě. Nasedl a jel,“ řekl pracovník firmy.

Se dřevem ujel Josef P. ani ne kilometr, když vyjel ze silnice, vyvrátil zastávku, popelnici, vjel na chodník a travnatý pás. Z něj smetl brášky, které vlekl a ještě narazil do zaparkované felicie, než se po 140 metrech zastavil u základní školy.

I když policie případ zřejmě odloží, Josef P. za volant zatím nemůže. Po nehodě přišel o řidičák, a až dopravní odbor rozhodne, zda ho vrátí či nikoliv.

Nehoda v Sobotce připomněla tragédii brášků Františka (†3) a Vítka (†6), která se stala předloni v listopadu v Hradci Králové. Do chlapců, kteří šli po přechodu s prarodiči, nacouval řidič epileptik Jaroslav Novák (40), pak objel křižovatku a děti několikrát přejel. Vymlouval se na záchvat, který ale znalci vyloučili. Dostal osmiletý trest.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dsmann ( 9. října 2013 01:08 )

Já bych tam teda takhle malý děti samotný nenechal. Jako na trávě kde je přes chodník frekventovaná silnice kam můžou v zápalu hry vběhnout

rumovapalice ( 8. října 2013 19:15 )

japos22 ( 8. října 2013 15:41 )

Souhlas. Auto je zbraň, neměl sedat za volant.

dadaveve ( 8. října 2013 13:05 )

guverner-m ( 8. října 2013 12:25 )

Tady platí jediné: SMRT ZA SMRT. Mě zabít někdo dvě děti tak už je dávno po smrti.

Zobrazit celou diskusi