Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůzná cesta do školy: Řidič autobusu přivřel dívce (13) nohu do dveří, pak jí obě přejel

Holčičku převezli s vážnými zraněními do nemocnice. Nehodu vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)
Holčičku převezli s vážnými zraněními do nemocnice. Nehodu vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ljš, ČTK - 
8. října 2013
12:30

Měla prožít obyčejný školní den, místo toho skončila 13letá dívka z Liberce v nemocnici s velmi vážným zraněním. Nepozorný řidič autobusu jí nejprve skřípl nohu do dveří, několik metrů ji vláčel po zemi, a když se vymanila, přejel jí obě končetiny.

Vážné zranění utrpěla dnes třináctiletá dívka v Liberci při nastupování do školního autobusu. Dívka má devastující poranění měkkých tkání na pravé noze, zranění na levé noze jsou lehká. "Případ si převzali kriminalisté pro podezření z nedbalostního trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Pokud bude řidič obviněn, hrozí mu až čtyři roky vězení," řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Školačku převezli po nehodě do liberecké nemocnice. Podle mluvčí zdravotnického zařízení Barbory Silné není v ohrožení života a její stav je stabilizovaný. "Lékaři jí rozsáhlé poranění pravé končetiny nyní operují," uvedla mluvčí.

Nehoda se stala v 7:30 v Dopravní ulici ve Vratislavicích nad Nisou. Do autobusu tam nastupovalo asi 15 školáků. "Poslední z nich, třináctileté školačce, ale řidič nevěnoval dostatečnou pozornost a zavřel dveře ve chvíli, kdy stála jednou nohou na chodníku. Druhou nohu jí pak skřípnul do dveří a rozjel se," uvedla Baláková.

Když se dívka z bolestivého sevření vymanila, upadla na zem a kolo autobusu jí přejelo obě nohy nad kotníky. Teprve potom autobus zastavil. "Řidič v podstatě jen reagoval na křik dětí, které viděly, co se stalo," dodala Baláková.

violka4 ( 10. října 2013 10:11 )

hrozné pomyšlení,že by se to stalo mým dětem,řidiči HROZÍ trest...co to je??? a co ta malá nejenom bolestné,ale co pak,když budou nedejbože trvalý následky,a co zameškaná škola kdo tohle dívence uhradí ??? Dívence přeji brzké uzdravení bez následků a řidiči zasloužený trest

mopsamanda ( 8. října 2013 14:46 )

Profese řidiče autobusu jistě není jednoduchá, o to víc by měli dávat pozor. Ale co se občas děje je hrůza, kdy řidič zavře dveře před nosem, najíždí na jiné auto, někteří jezdí jak blázni. Určitě jsou mezi nimi velmi slušní řidiči, s těmi člověk rád jede, ale někdy by člověk raději přestoupil jinam.

dzelo ( 8. října 2013 13:59 )

Kdo dal takovému řidiči řidičák na autobus? Takový řidič může s bídou vozit hnůj na kolečkách a i zde je nebezpečí že někoho přejede nebo zraní.

djaba ( 8. října 2013 13:00 )

Takovejhle expert nepatří ani za trakař .

japos22 ( 8. října 2013 12:55 )

Někteří řidiči se vůbec nedívají do zrcátka, dají zvukové znamení, zavřou dveře a jedou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání