Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Zaorálek kárá akčního hrdinu Kalouska: Tohle není veselá bondovka, ale mezinárodní ostuda

Video se připravuje ...
Autor: psch - 
28. května 2013
15:27

VIDEO: Na hlavu akčního hrdiny Miroslava Kalouska, který v pondělí postavil před letadlo s ruským podnikatelem cisternu, aby zabránil odletu, se snáší kritika ze všech stran. „Tohle není žádná bondovka,“ pokáral ministra místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Aby ministr financí Miroslav Kalousek zabránil odletu ruského speciálu s podnikatelem Alexejem Torubarovem, nechal postavit před letadlo cisternu. A na palubě letounu málem došlo k přestřelce mezi českými a ruskými policisty.

Tak tahle scénka jako z akčního filmu se sice odehrála už 2. května, řešit se začala až teď. A hned vzbudila ohlasy z několika zákoutí české politiky. Káral i místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

„To žádná legrace, ani žádná bondovka ve skutečnosti vůbec není. Je to spíš doklad toho, jak se v této zemi dnes vládne,“ řekl Zaorálek.

V první řadě selhal Blažek

Podle Zaorálka selhal především ministr spravedlnosti Pavel Blažek. A to kvůli tomu, že vůbec dopustil, aby si ruského podnikatele mohly úřady odvézt. Podepsal totiž vydání do Ruska ještě před tím, než bylo dokončeno azylové řízení!

 „To je, myslím, velmi vážné selhání ministra. A my jsme pak svědky toho, že pět ministrů tu situaci řeší způsobem, který vůbec není žádnou zábavnou bondovkou,“ doplnil Zaorálek.

Video Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek pokáral za kauzu cisterna ministra financí Miroslava Kalouska - Infobiro.tv
Video se připravuje ...

Mezinárodní skandál

„To, že se před letadlo postaví cisterna, že se téměř střetnou ozbrojení čeští a ruští policisté, to je podle mě ohrožení bezpečnosti pasažérů v letadle,“ řekla Zaorálek s tím, že se tohle v civilizované zemi nesmí stát.

Podle Zaorálka jde o mezinárodní skandál. A to především proto, že byly ohroženy životy civilistů na palubě. Ministr Kalousek tak dle názoru místopředsedy ČSSD zneužil pravomoc veřejného činitele a to hlavně tím, že nechal zastavit letadlo cisternou, což mohlo skončit obrovskou nehodou.

Zamračený Kalousek

"Já se k tomu naprosto nehodlám vyjadřovat," řekl dnes Kalousek novinářům. "Jen mohu říci, že kdyby kdokoliv chtěl volat personál letiště k odpovědnosti, tak tu odpovědnost přebírám na sebe. To už jsem řekl mnohokrát," řekl ministr, pod jehož resort Letiště Václava Havla Praha spadá.

martind ( 28. května 2013 23:07 )

martind ( 28. května 2013 23:03 )

martind ( 28. května 2013 23:03 )

Jste skutečně přesvědčen, že jste se výše ztrapnil nedostatečně?

martind ( 28. května 2013 23:01 )

Na to jste přišel sám nebo vám to někdo poradil?

honza51 ( 28. května 2013 19:19 )

Od tebe to sedí

Zobrazit celou diskusi