Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kalousek: Nečas je chudinka! Premiér: Kalousek trpí virózou jako Zeman!

Mezi premiérem Nečasem a ministrem Kalouskem došlo k ostré slovní přestřelce
Mezi premiérem Nečasem a ministrem Kalouskem došlo k ostré slovní přestřelce  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
24. května 2013
09:00

ODS odešla včera po 22 letech od "korýtka" na pražském magistrátu, vlády nad městem se ujala TOP 09. A rozhodně nešlo o pokojnou výměnu. Může mít přitom dopad i na fungování současné vlády. K ostré přestřelce totiž došlo mezi premiérem Petrem Nečasem (ODS) a ministrem Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Jeden druhého označili za chudinku a nepřímo i alkoholika.

"Je to vytváření kouřové clony za vlastními politickými průšvihy, je to snaha odstranit populárního a dobře pracujícího primátora," nechal se slyšet premiér Nečas poté, co došlo na magistrátu k převratu a padla hlava primátora Svobody (ODS). Postarali se o to přitom zastupitelé za TOP 09.

Jenže Nečas vidí vinu i u vedení Topky, svého koaličního partnera, se kterým je nyní na kordy. "To, že se Miroslav Kalousek k celé věci vyjadřoval možná ještě více než sami pražští radní, vzbuzuje otazníky. Jednoznačně to ukazuje tendenci TOP 09 k destruktivní, intrikářské politice, nebo spíše politikaření," dodal premiér pro MF Dnes.

Kalousek: Až se chudinka Nečas vyspinká, bude lépe

"Pan premiér neměl dobrý den. Bylo toho na něj, na chudinku, trochu moc. až se z toho vyspinká, tak to bude zase dobré. Pochopí, že kdyby TOP 09 přenášela problémy z komunální úrovně do vlády, tak bychom se s ním jako s premiérem už dávno nebavili," odvětil na Miroslav Kalousek.

Kalouskova akce však vyvolala reakci. A přestřelka pokračovala. "Já se na něj nezlobím. Zcela jistě podlehl viróze. Jak je všeobecně známo, patří mezi dva politiky v České republice, kteří virózám podléhají vůbec nejčastěji. Protože ve zdravém stavu nepředpokládám, že by takový výrok mohl pronést," vrátil úder Nečas.

Další třecí plocha: Temelín

Přestřelka mezi Nečasem a Kalouskem tak znovu obnažila spory ve vládě. A boj pravice o voliče v době, kdy reálně hrozí, že ve volbách dostane pořádně na frak od levice.

V předvolebních průzkumech totiž jednoznačně vede ČSSD. A spekuluje se o tom, že by s ní Kalousek rád spolupracoval. Možná je i spolupráce v Praze, právě dnes se chystá první schůzka vyjednavačů obou stran o možné koalici, která by řídila město společně.

Mezi Kalouskem a Nečasem přitom nepanuje shoda ani v dalších věcech. Ministr financí veřejně zpochybnil třeba i efektivitu dostavby Temelína. "Nemám právo říct, že odložíme Temelín. Mám právo říct, že z hlediska efektivity investice si nyní nejsem jistý," uvedl Kalousek pro Hospodářské noviny. Nečas naopak o dostavbu stojí, osobně se dnes do Temelína jede společně s ministrem Kubou (ODS) podívat.

bubble01 ( 25. května 2013 03:49 )

to je fajn a co takhle inspektorát práce ? Zákoník práce platí pro každého ať už je majitel čehokoli

bubble01 ( 25. května 2013 03:45 )

Hele Ty horstfuxteleshop pražáku zamindrákovaný nebo naplavenino z Prahy... Ostravu ani Karvinou si do huby neber.. tady se vždy tvrdě zarábělo na chleba a jen si zjisti, kdo tu vlastní víc než 50% nemovitého majetku (pražáci)... Děláte nejvíce dluhů tam v té zas.ané Praze a furt melete o Ostravě... Vytunelovali jste tady, co se dalo a když jsi takový módní znalec ohledně motýlků, tak si i zjisti, kdy se ve světě nosí, při jakých příležitostech... jelito pražské

endynka47 ( 24. května 2013 16:23 )

nečas,kalous a svoboda?,perte se a žerte se včichni tři stojíte za hovno pana Kalašníkova na vás a bylo by o tři hnupy méně,nic by tento národ neztratil ani pes by po vás neštěkl.

johanka ( 24. května 2013 14:11 )

Co jste si zvolili - to máme a každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží

johanka ( 24. května 2013 14:10 )

pan doktor Svoboda i s motýlkem za nic nestojí .....

Zobrazit celou diskusi