Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek se pustil do Paroubka: Tvoji kamarádíčci už do daňových rájů neutečou!

Miroslav Kalousek se dnes pustil do slovní přestřelky s Jiřím Paroubkem
Miroslav Kalousek se dnes pustil do slovní přestřelky s Jiřím Paroubkem  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
16. května 2013
14:48

Říká se: Co se škádlívá, rádo se mívá. Tady to ale však určitě neplatí. Miroslav Kalousek se dnes pustil do kočkované s Jiřím Paroubkem, dobíral si ho kvůli údajným kamarádům, skrytým v daňových rájích. A také těm, kteří už nikam neutečou, protože sedí ve vězení.

Sněmovna dnes totiž jednala o dohodě s Kajmanskými ostrovy. A schválila výměně daňových informací s karibským státem, kde mělo podle společnosti ČEKIA loni sídlo 36 českých firem.

Podle vlády má dnešní krok vést k omezení daňových úniků v Kajmanech, které patří k největším daňovým rájům na světě. Kalouskovo ministerstvo financí si proto slibuje, že do státního rozpočtu přibudou další peníze.

Kalouskův 13. zářez

Skrze informace, získané z Kajmanských ostrovů, přitom bude moci státní aparát prověřit případnou daňovou trestnou činnost. Podle ministra Kalouska jde přitom o jeho "13. zářez na pažbě", tedy třináctou smlouvu s některým z daňových rájů. Dalších sedm smluv je prý v procesu schvalování.

Kalousek tenhle úspěch oslavil svérázně. Pustil se do opozice a namíchl Jiřího Paroubka. Obvinil totiž sociální demokracii, že "zoufale kritizující" ČSSD na uzavírání těchto smluv kašlala. 

Kalousek: Do daňových rájů mizí Paroubkovi kamarádi

Bývalý šéf ČSSD Paroubek si to nenechal líbit a chtěl od Kalouska vědět, co těch 13 smluv přineslo za konkrétní výsledky. Kalousek odvětil: "Vaši kamarádi, kteří se do těchto daňových rájů v minulých letech tak rádi ukrývali, už se do nich díky těmto smlouvám ukrývati nebudou moci."

Paroubek se proto Kalouska zeptal, o jaké kamarády mělo jít: "Já se to hrozně rád dozvím, já takové neznám!" Kalousek však oponoval, že to říct nemůže: "Já jsem vázán mlčenlivostí, ale abych vám to přiblížil, pane poslanče, tak někteří z nich, zaplaťpánbůh, dneska už sedí," zaradoval se Kalousek.

krupan10 ( 17. května 2013 06:30 )

Grázl největšího kalibru ať drží hubu http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/dostane-uz-konecne-nekdo-kalouska-/

1917 ( 16. května 2013 18:44 )

A kam bude utíkat Kalousek až ta jejich trojkolka dojede a potom možná začne konat policie.To mu potom nepomůže ani Duka s Vlkem.Možná je ještě jedna naděje a to když jim daruje Svatého Víta tak ho za odměnu schovají ve Vatikánu.Zloděj přece patří mezi zloděje néééééé.

kocour03 ( 16. května 2013 18:11 )

Kalousek už prochlastal těch pár posledních mozkových buněk co mu zbyly, když zapomněl, že jeho kamarádíčci už prašule co nakradli v ČR s jeho pomocí mají dávno ulité v daňových rájích.

123automobil ( 16. května 2013 17:11 )

123automobil ( 16. května 2013 17:11 )

 

Zobrazit celou diskusi