Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gross zase rozhazuje: Koupil byt za pět milionů!

Autor: poe - 
9. května 2013
05:00

Stanislav Gross (43) utrácí své pochybně získané bohatství. Po luxusní vile koupil za téměř 5 milionů byt na pražském Smíchově. Národu se tak dál směje do očí.

Byt o devadesáti metrech čtverečních si Gross pořídil nedávno. Kupní smlouvu podle deníku Insider podepsal 6. března 2013.

Milovník luxusu Gross a jeho paní ovšem tentokrát na první pohled neinvestovali do žádného nóbl objektu. Jejich nový byt se nachází v třípatrovém domě s oprýskanou omítkou a obchody v přízemí.

Dobrá adresa

Když se ale na budovu podíváte ze dvora, zjistíte, že vrchní patro je zcela zrekonstruováno. Dům je navíc v Lidické ulici, na dohled obchodního centra Nový Smíchov, kam v minulosti ráda chodila utrácet právě Šárka Grossová (43). Teď to tedy bude mít blízko.

Zda ovšem rodinka bude v novém bytě bydlet, není jisté. Gross na dotazy Blesku neodpověděl. A rodinka se loni přestěhovala do nově vybudované velkolepé vily v pražském Slivenci, jejíž hodnotu bez vybavení odhadují realitní makléři na zhruba čtyřicet milionů.

Vydělal, ale…

Gross vydělal více než sto milionů korun na akciích energetické firmy Moravia Energo, jejichž hodnota se několikanásobně zvýšila těsně předtím, než je prodal. Případem se zabývala i policie, nakonec ho ale odložila.

K dalším bezmála šesti milionům korun si pak expremiér přišel loni poté, co prodal byt na pražském Barrandově, který jej stál politickou kariéru. Neuměl totiž vysvětlit, kde vzal zhruba milion na jeho pořízení, přestože tvrdil, že je vše křišťálově čisté…

diskutujici ( 14. května 2013 19:39 )

Koupy luxusního bytu....to myslite opravdu vazne?

rudyptak48 ( 10. května 2013 20:58 )

Křišťálově čistý Standa by mohl se svou advokátskou praxí dělat čističku na špinavé peníze. Pomohl by svým soukmenovcům a vyvrátil tvrzení Klause, že nezná oddělit špinavé od čistých peněz.

mirek7212 ( 9. května 2013 21:08 )

No tak to je totalni nesmysl..Ma kontakty z drivejsich dob a z toho zije. Pravidlo": Ruka ruku myje" a "Ja na brachu, bracha na mne" ti asi nic nerika...

mirek7212 ( 9. května 2013 21:01 )

Souhlasim s tim ze nejvetsi grazl vsech grazlu je Klaus... Az jednou zemre, velmi se tesim ze se mu pujdu vychcat na jeho hrob...Prevezl by mne ovsem, kdyby se nechal zpopelnit...

mirek7212 ( 9. května 2013 20:57 )

Jak rikas tak to je...Bozi mlyny funguji.. Asi je krasny mit prachy, ale asi bych si je nedokazal poradne uzit kdyz bych vedel ze jsem je nekomu ukradl a spousta lidi kvuli tomu zdecha hlady..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa