Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stoletý železniční most v Texasu: Zřítil se na zem jako domino

Stoletý železniční most v Texasu se zřítil jako domino
Stoletý železniční most v Texasu se zřítil jako domino  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
24. května 2013
15:50

VIDEO: V americkém Texasu se zřítil železniční most. Hasiči se ho 15 hodin snažili uhasit, ale marně. Pak jim nezbylo, než se dívat na to, jak se bortí jako domino.

Přes sto let starý most mezi městy San Saba a Lometa vedoucí přes řeku Colorado sloužil k přepravě zboží. Z ničeho nic začal hořet, dobrovolní hasiči z Lomety už s tím ale už nedokázali nic udělat. Zápasili s požárem 15 hodin, leč marně.

Jamie Smart, ředitel tamní školy, se ve svém volném čase dělá dobrovolného hasiče. Právě on natočil video, na kterém je vidět, jak se most sesouvá jako domino. „Byl to zázrak stavitelství, že vydržel stát tak dlouho,“ řekl Jamie.

Když skončili s hašením, respektive s pokusem o uhašení, Jamie vytáhl mobil a začal katastrofu točit, aby to mohl ukázat synkovi. „Za sedm let jsem takový požár neviděl. Na rozdíl od mnoha jiných tenhle ale nikoho nezabil, nezničil žádný dům, žádná rodina nepřišla o střechu nad hlavou,“ říká Jamie.

Podle odhadů by oprava mostu měla stát až 10 milionů dolarů (zhruba 200 milionů korun). „Jsem rád, že jsme neztratili žádnou půdu nebo ranč,“ doplnil Jamie.

namoroman ( 24. května 2013 18:07 )

Mě propadne 5tá cena ve sportce,jestli si ji ve středu nevyzvednu

cinderella1 ( 24. května 2013 17:39 )

Vcera se propadla cast mostu mezi Seattlem a Vancouverem, ted zase jeden shorel.

Zobrazit celou diskusi