Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tatíček Klaus chystá návrat? ODS je v krizi! Ideové i personální, hřímá exprezident

Václav Klaus vyrazil do Českých Budějovic na ideovou konferenci ODS
Václav Klaus vyrazil do Českých Budějovic na ideovou konferenci ODS  (Autor: Blesk - Mária Rušinová)
Autor: simao, ČTK - 
20. května 2013
20:16

Zakladatel a "tatíček" ODS Václav Klaus dnes nešetřil kritikou vůči současné občanské demokracii - ODS je podle něj ve velké krizi, personální a ideové. Co Klausova kritika znamená? Vytáhne straně exprezident na pomoc?

Klaus se dnes vypravil do Českých Budějovic, kam jej na ideovou konferenci jihočeské ODS pozval ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Český exprezident přitom nešetřil kritikou. ODS se podle něj nachází v ideové i personální krizi.

Klaus popírá, že se vrací

O návratu mezi občanské demokraty a pozdvihnutí modrých však prý neuvažuje. Podle Klause totiž ve spojitosti s jeho možným návratem mezi občanské demokraty nejčastěji zní termín: "mluví se o tom." Klaus sám tuto slovní vazbu nebere příliš vážně. "Mluví se o tom. To je pro mě nejasná formulace, já o tom takto nemluvím," zdůraznil.

Někteří členové ODS se však už v minulosti vyjádřili, že by Klause ve svých řadách rádi přivítali. Před několika dny se o tom zmínil i místopředseda strany a ministr spravedlnosti Pavel Blažek. "To mě těší, ale kvůli tomu jsem do Českých Budějovic nepřijel," poznamenal Klaus.

Snad se z toho ODS vyhrabe, doufá Klaus

A dodal: "Věřím v budoucnost ODS a doufám, že se z toho bude umět vyhrabat." ODS totiž pod Nečasovým vedením v předvolebních průzkumech preferencí v posledních měsících stále klesá hlouběji a hlouběji.

Klaus přesto věří, že i přes ztrátu řady voličů se strana, kterou od založení v dubnu 1991 do roku 2002 vedl, opět zvedne. Již v sobotu na přednášce na pražské VŠE však kritizoval počínání současné vlády.

"Že je velmi těžké vládnout s partnery, kteří netáhnou za jeden provaz, že se stále zmenšuje koaliční většina, to jsou elementární věci. Ale stěžovat si jen na třetí síly a třetí strany, to myslím, že k ničemu nevede. Ta zodpovědnost tady je, veřejnost to takhle cítí a bude cítit za rok u voleb," uvedl Klaus.

autentickej ( 2. června 2013 12:41 )

Nejlepší joke je ten:Pružínský uvedl, že i když v každé zemi existují takovéto strany se svými vůdci, které mají obdobné názory na totální disfunkci EU, není mezi nimi nikdo, kdo by v minulosti byl prezidentem.Inu falešný homousexuál tradičně nezklamal.

mirek7212 ( 26. května 2013 18:09 )

Nikomu nepreji nic zleho, ale toho Klause by mel asi uz nekdo odstrelit, kdyz se nechce stahnout sam....

fred111 ( 23. května 2013 19:50 )

jaký pak tatíček???? obyčejný a prachsprostý TUNELDĚDEK!!!!!

krupan10 ( 21. května 2013 10:03 )

určitě : mrdnikatel, krabat a spousta dalších knížecích bezmozků

petr11 ( 21. května 2013 03:06 )

...kéž by se již nevyhrabala. No, to je tedy úroveň

Zobrazit celou diskusi