Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jediný člověk, kterého se Klaus bojí: Manželka Livia! Uteče mu na Slovensko?

Aktuální číslo časopisu Reflex v prodeji již od 16. května!
Aktuální číslo časopisu Reflex v prodeji již od 16. května!  (Autor: Reflex)
Autor: simao - 
15. května 2013
16:05

Bývalá první dáma Livia Klausová (69) se do objektivů mile usmívá a působí někdy dojmem hodné a vlastně nenápadné dámy. Jenže zdání klame, Klausová má vlastní ambice a umí vystrčit růžky. Podle rodinných přátel Klausových je ostatně jediným člověkem, kterého se Klaus bojí. Po jeho odchodu z úřadu na něj navíc již nemusí tolik brát ohled.

O Livii Klausové se spekuluje jako o nové velvyslankyni na Slovensku. Prezident Zeman by ji tam poslal rád, ministr zahraničí Schwarzenberg je zásadně proti. A přidávají se k němu další politici, kteří otevřeně mluví o trafice pro ženu, která před volbami vyjádřila Zemanovi podporu.

Pro Livii Klausovou však jde o důležitý osobní krok. Její manžel již není prezidentem, hraje si teď na svém vlastním písečku v Institutu na Hanspaulce, kde již nepotřebuje, aby ho Livia doprovázela, jako tomu bylo při státních akcích a banketech.

Proto teď Klausová řeší vlastní otázku, co dál. Užívat si důchodu? Na to se patrně cítí ještě mladá. Ambice zastávat konečně nějaký významný post mimo manželovu sféru vlivu má navíc již dlouho a trpí pocitem ženy, která se obětovala pro politickou kariéru svého manžela, píše se v aktuálním čísle časopisu Reflex.

Václav Klaus a Livia Klausová se brali v červenci 1968 Václav Klaus a Livia Klausová se brali v červenci 1968 | Archiv Blesku, soukromý archiv Livie Klausové

Klausová na Slovensku, Klaus v Praze? Žádný problém

Intelektuálka Livia, rodným jménem Mištinová, nyní zkrátka vyhlíží svou vlastní šanci. Talentovaná ekonomka se skutečně řady příležitostí kvůli Klausovi vzdala. Sama přitom mohla mít zářnou kariéru. Vystudovala ostatně obchodní fakultu Vysoké školy ekonomické a ještě za komunismu se jí podařilo vycestovat i na studia do Lucemburska, či nizozemského Amsterdamu, kde získala tituly i uznání.

Nyní by opět ráda do zahraničí. Post velvyslankyně by se jí zamlouval. A vrátila by se vlastně zpátky domů, v Bratislavě se v listopadu 1943 narodila. 

Vztah s Klausem je navíc i po jeho milostných avantýrách spíše formální záležitostí, děti dávno odrostly, a tak by oddělené žití Klausových v Praze a na Slovensku nemělo být překážkou. O rozvodu však prý Klausová nikdy neuvažovala: "Ne, nikdy mě to nenapadlo," napsala ve své knize. Najít si však vlastní politický píseček ji tuze láká. Chtěla by dokázat, že i ona sama na to má. A že je možná ještě ostřejší, než samotný Klaus.

Aktuální číslo časopisu Reflex v prodeji již od 16. května! Aktuální číslo časopisu Reflex v prodeji již od 16. května! | Reflex

eisenbieger ( 15. května 2013 20:56 )

tady se podivejte na vaseho cloveka , pekna reklama vozraly http://***bild.de/politik/ausland/tschechien/betrunkener-auftritt-30400898.bild.html

francjosef ( 15. května 2013 20:24 )

Ať táhne do.***e,husa postřelená.Hovno umí.

itartas ( 15. května 2013 19:18 )

Klaus se jí nebojí, ale určitě by ji nepřehádal. On je uhlazený a ona určitě umí být pěkná semetrika, když se jí něco dotkne, je to vidět na jejím projevu.

hofihofi ( 15. května 2013 18:05 )

Uz zase dobrotka z cizi země poucuje cechy a hazi spinu, uz ses omluvila lidem v CR, které si lzive pomluvila, lekare, ne kterého jsi zveřejnila celouadresu a stabva na neho, ac byl zcela nevinny, mne a hromadu dalších, jsi spinava prolhana zruda co leze do cr házet jen pomluvy.

hofihofi ( 15. května 2013 18:01 )

To je snad jeji věc ne, radilku.

Zobrazit celou diskusi