Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klaus zasáhl do sporu o amnestii: Autorem jsem já a nikdo jiný!

Václav Klaus odmítl, že by autorem amnestii byli i jiní.
Václav Klaus odmítl, že by autorem amnestii byli i jiní.  (Autor: Foto Blesk - Alexandr Malachovský)
Autor: INT, lm - 
4. května 2013
09:43

Do stále trvajícího sporu o autorství amnestie se vložil i bývalý prezident Václav Klaus. Ten razantně odmítl, že by za přípravou kontroverzního dokumentu stál nikdo jiný než on.

Autory novoroční amnestie vyhlášené bývalým prezidentem Václavem Klausem jsou exšéf politického odboru Hradu Ladislav Jakl, vicekancléř Petr Hájek a právník Pavel Hasenkopf. Tak to řekl před týdnem Právu Zemanův kancléř Vratislav Mynář. Klaus to podle něj jen "vzal na sebe".

„Zcela rezolutně prohlašuji, že jsem žádný džentlmenský krok tohoto typu neučinil. Jak už bylo mnohokráte mnou a mými nejbližšími spolupracovníky zdůrazněno, autorem novoroční amnestie jsem já a nikdo jiný. Já jsem ji podepsal a já jsem ji vyhlásil,“ napsal deníku Právo nyní Klaus.

Klaus je navíc stále přesvědčen, že amnesti byla správným krokem, což ukáže až čas. Podle něj dal šanci lidem, kteří nespáchali velké zločiny, vrátit se k normálnímu životu.

marmat ( 6. května 2013 13:29 )

pro itar.tass.ru: Mimo jiné to dokazuje i to, že na VELMI PŘESNÉ VYŠPERKOVÁNÍ článku II.amnestie, byly minimálně 3 měsíce !

marmat ( 6. května 2013 12:33 )

itar tass.ru Už jste EXCELOVAL tolikrát se svým fanděním a NIC...!!!Vidíte,že samožer se stává i právníkem v přímém přenosu ! Může si 100x říkat JÁ, JÁ, JÁ, JENOM JÁ,ale jen : zadavatel,předkladatel, škrtatel a ne STVOŘITEL !!!

itartas ( 6. května 2013 06:56 )

Stojím za Klausem, vážím si ho a přála bych si: kéž by bylo v naší politice více Klausů...a vy děti si běžte něco přečíst, protože nevíte zhola nic, aby jste nebyli hloupí tupci, kteří tady melou nesmysly hodné tupců

itartas ( 6. května 2013 06:53 )

no tebe nebudu ani hodnotit, nestojíš za to

itartas ( 6. května 2013 06:52 )

tochaddo ty jsi vůl jak lampa...chunta... víš co je to chunta vůbec ty děcko?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa