Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tahanice o medaili: Klaus s prostestem exmilence Kornové nesouhlasí

Autor: kla - 
16. dubna 2013
19:00

Bývalý přítel Kateřiny Kornové strážník Tomáš Rotbauer, na protest proti amnestii demonstrativně vrátil bývalému prezidentovi Václavu Klausovi medaili, kterou dostal mj. za zadržení desítek celostátně hledaných lotrů. Klaus mu ji ale vrátil zpět.

Rotbauer před pár dny poslal medaili i s emotivním dopisem Václavu Klausovi. „Je to můj soukromý protest. Vím, že se mnou souhlasí většina policistů, bojí se ale promluvit. Nic si od tohoto gesta neslibuji, chci jen, aby moje medaile panu Klausovi připomínala, co způsobil,“ řekl Rotbauer s tím, že dokonce uvažuje, že s prací, kterou měl dosud velmi rád, definitivně skončí.

Kancelář Klause ale vrátila bývalému milenci Kateřiny Kornové medaili, také s přiloženým dopisem, zpět. V otevřeném dopise, který tajemník bývalého prezidenta Ladislav Jakl uveřejnil na Klausových oficiálních stránkách, Rotbauerovi vzkazuje, že si má medaili nechat, protože si ji zaslouží.

"Svou medaili jste nedostal jako nějaký osobní dárek. Je to ocenění od naší společnosti. Proto se nemá vracet, jako vracejí zhrzení milenci dopisy své bývalé milé," napsal Jakl a dodal: "Medaili Vám pan Václav Klaus vrací zpět, protože si ji zasloužíte. Na politické gesto ovšem máte právo."

hanaafricana ( 28. dubna 2013 09:27 )

Ať dá tu medaili Klaus tý svý Lýdii a přestane se cpát na Slovensku do funkce, která jí nepřísluší. Rotbauer udělal dobře. Medaile z rukou takového korupčníka nemůže těšit.

dadaveve ( 17. dubna 2013 07:57 )

doufám že s nimi bude mít brzy čest, mohl pustit svýho střelce ))

dadaveve ( 17. dubna 2013 07:53 )

Ty tak něco víš, vždy se ozve jeden z těch co by měl držet pusu. Ty tak něco víš o práci ve správě Pracujeme pro lidi, kteří si nic nezaslouží a pak tradááá ať si jdou ven. Jako by nestačilo, že při dobrém chování mají DOVOLENOU a můžou jít na pár dnů domů... No není to krásný???!!! Nikam bych je nepustila tvrdli by tam a stavěli nový věznice pro další, když teda není místo. Stejně tam jsou pořád vychechtaný, trestům se smějou a na celách si zpívají... Co jim chybí? Stejně na ně platíme a je jedno jestli jsou venku nebo zavřený!!!!

oltec ( 17. dubna 2013 07:11 )

propustit policajty a sehnat ještě dva strážníky Rotbauery a ušetří se spousta financí dva do čech a jeden na moravu

itartas ( 17. dubna 2013 06:58 )

Zobrazit celou diskusi