Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

29 milionů vyhozených oknem! Kvůli amnestii detenční ústav ve Vidnavě nezřídí

Transparent, který se objevil na klášteru ve Vidnavě
Transparent, který se objevil na klášteru ve Vidnavě  (Autor: Archiv Blesku, Foto pro Blesk - Kamil Filgas)
Autor: simao, ČTK - 
15. dubna 2013
19:01

Za 29 milionů korun koupil stát klášter ve Vidnavě. měl zde být zřízen detenční ústav pro zvlášť nebezpečné vězně. Po rekonstrukci za dalších 270 milionů. Klausova amnestie však prý tenhle záměr zhatila. 

Ministerstvo spravedlnosti dnes oznámilo, že definitivně ustoupilo od záměru zřídit detenční ústav ve Vidnavě na Jesenicku. Důvodem je amnestie a s ní spojený úbytek vězňů, sdělila ČTK mluvčí úřadu Štěpánka Čechová.

"Souhlasíme s názorem Vězeňské služby, že po amnestii, která významně ulevila přeplněnosti věznic, by i částečná realizace původního záměru byla nehospodárná," uvedla mluvčí.

Podle původních plánů měl přitom ve Vidnavě vzniknout detenční ústav s kapacitou zhruba 250 chovanců. Rekonstrukce rozlehlého objektu, pořízeného za poněkud zvláštních okolností za 29 milionů, by si však vyžádala investici dalších 270 milionů. Ministerstvo už loni na podzim přiznalo, že na přestavbu bývalého kněžského semináře nemá peníze.

Vězeňská služba má však nyní podle ministerstva k dispozici tři jiné objekty - ve Velkých Přílepech u Prahy, Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku a v Poštorné u Břeclavi. Tyhle objekty jsou prý přitom v mnohem lepším technickém stavu a nevyžadují tak zásadní investice jako Vidnava.

blamal ( 16. dubna 2013 13:35 )

A co ten přečistej, "politicky perspektivní" Pospíšil, kterej nás všechny předraženým nákupem okrad? A slavný bývalý bratr, náhle a z leknutí "pravičák" Kalousek, kterej nerozumí tomu, proč byl u výslechu, a přičítá to tomu, že nemá policejní akademii? Nato že člověk krade, není třeba být ani chemik, ani právník s papírama z Plzně; stačí jen, že je dostatečně velkej zmetek. http://***blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/185484/kalousek-a-topolanek-u-policejniho-vyslechu-vime-p roc.html

zadnice ( 16. dubna 2013 13:02 )

Posaďte tam Klause a celou nynější "vládu" v čele s Nečasem.

itartas ( 16. dubna 2013 11:00 )

taky dobře, stejně by to tam zase obsadili stejné jesenické zkrachovalé policejní kreatury jako obvykle vždy...

e.44 ( 16. dubna 2013 10:42 )

To je fakt tak proč se o tom vlatně vůbec píše????? Sice mi hned bylo jasný, že článek je další z protiklasovských štvavých blbostí, ale asi mi to ňák nemyslelo úplně. Že už by na mě taky ta štvavá kampaň začala působit? No brrrr Vždyť stát o nic nepřišel, už vůbec ne o 29 milionů. Má za ně klášter, jedno co s ním udělá, jestli ho nějak využije nebo zase prodá, ale rozhodně o nic Klasovou vinou nepřišel, jenom možná bude muset změnit plány.

pragonos ( 16. dubna 2013 06:38 )

Vyššní Lhoty přijdou také na 300 milionů a možná ještě více, ale byly převedeny zadarmo

Zobrazit celou diskusi