Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus k soudu! Kvůli svému atentátníkovi, který chystá knihu

Václav Klaus zamíří podle všeho do soudní síně: Kvůli případu atentátníka Vondrouše
Václav Klaus zamíří podle všeho do soudní síně: Kvůli případu atentátníka Vondrouše  (Autor: Reuters, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. dubna 2013
23:33

Schyluje se k tomu, že se Václav Klaus přece jen vydá k soudu. Kvůli případu svého atentátníka Pavla Vondrouše ho chce státní zástupce předvolat ke svědectví v případě, za který jeho hlavnímu aktérovi hrozí až 6 let vězení.

Státní zástupce žádá předvolat bývalého prezidenta Václava Klause jako svědka k soudu s Pavlem Vondroušem, který loni v září střílel na tehdejší hlavu státu při slavnostním otevírání mostu v Chrastavě na Liberecku. Potvrdil to dnes ČTK Vondroušův advokát Jiří Vyvadil poté, co se seznámil s textem obžaloby.

K hlavnímu líčení dojde v tomto případě před Okresním soudem v Liberci 6. června. Do soudní síně by měli během přelíčení dorazit i členové tehdejší prezidentské ochranky. Podle advokáta Vyvadila je téměř jisté, že soud na návrh obžaloby Klause skutečně předvolá.

Šlo o smrtící zbraň?

Vondroušovi za útok na Klause s airsoftovou pistolí v ruce hrozí od šesti měsíců do šesti let vězení. Čelí obvinění z výtržnictví a násilí na úřední osobě. Klaus po zásahu kuličkami utrpěl podle žalobce zhmožděniny kůže s mírným otokem a bolestivostí.

Právník však svého klienta-atentátníka hájí, že zbraň, kterou použil, rozhodně nebyla smrtící: "Je běžnou výbavou pro sportovce - fanoušky, kteří se jejím prostřednictvím odreagovávají: střílejí na sebe a hlásí zásahy. Je určena pro střelbu na osoby a jde o hru," dodal advokát.

Atentátník chystá knihu

Vondrouše zadržela policie loni v listopadu ve Vídni, když byl Klaus na návštěvě Rakouska. Byl však propuštěn a nyní se chystá nejen na soud, ale také na vydání knihy, ve které chce dopodrobna objasnit své motivy k útoku na Klause.

itartas ( 7. června 2013 08:19 )

V tomto státě to tak bylo vždy, na opravdové osobnosti se plive a střílí a šmejdi co tuhle republiku zradili a zaprodali se pějí ódy. Tento národ už naprosto ztratil zdravý rozum, jinak si to nedovedu vysvětlit. Nějaký trouba, který touží po pozornosti bude střílet po Klausovi, aby poukázal jaký tu je bordel a jak s ním nesouhlasí. To, že dostal tak nízký trest je jenom důkaz toho, že v justici jsou komouši pevně usazení v sedle a tím verdiktem dali zelenou všem těm troubům jako je tady ten, aby pálili na stejného nepřítele komoušů jakým byl Klaus tedy na Zemana. V Americe dostane za kradený žebírka 50 let a u nás za střelbu na prezidenta půl roku, to je výsměch všem lidem v tomto státě a vy budete Klausovi vytýkat amnestii? Vždyť je to právě o tom na co chtěl Klaus poukázat, na komouše v talárech, kteří nebyli schopni za léta rozhodnout zda jsou nějací zmetci vini či nikoliv a trápili poškozené jak oni tak advokáti do nekonečna!

itartas ( 7. června 2013 08:02 )

Tomáši už jsem ti několikrát říkala nevyjadřuj se k něčemu, čemu nemůžeš ve svém věku rozumět!

blooroses ( 27. dubna 2013 01:14 )

blooroses ( 27. dubna 2013 01:13 )

Nepotřebují falešné důkazy. Stačí fotodokumentace, která byla pořízena při ošetření v Ústřední vojenské nemocnici a která byla částečně zveřejněná i v tisku.

itartas ( 26. dubna 2013 14:10 )

běž někam krvežíznivá troubo

Zobrazit celou diskusi