Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hladovku za Klause držela 36 dní: Skončila po naléhání rodiny i dopisu od exprezidenta

Jiřina Sýkorová ukončila hladovku, kterou držela za Václava Klause
Jiřina Sýkorová ukončila hladovku, kterou držela za Václava Klause  (Autor: Foto Blesk - Ladislav křivan, Jiří Čada)
Autor: simao, ČTK - 
3. dubna 2013
12:29

Jiřina Sýkorová z Třebíče dnes po dlouhých 36 dnech ukončila hladovku, kterou držela na protest proti obžalobě prezidenta Klause z velezrady. K ukončení protestní akce ji prý přimělo Klausovo doporučení, i naléhání rodiny a známých.

"Je mě stále větší zima. Potřebuji také stále více spánku, ale psychicky to zvládám," řekla nedávno Blesku Jiřina Sýkorová, která se rozhodla k činu, nad kterým mnozí nechápavě kroutí hlavou. Držela hladovku za Václava Klause.

Sílu čerpala jen z čajů, deci šťávy z červené řepy a duševní potravy - knih, které za 36 dní své hladovky přečetla. "O hladovce se dozvídám vše z knihy Člověk za hranicemi svých sil a zatím to sedí," prozradila žena, který zhubla o 17 kilogramů.

Nakonec se však dnes rozhodla, že s hladovkou skončí. A hladovku, kterou zahájila po obžalování Klause z velezrady, ukončila. Rozhodlo prý o tom jednak už dřívější Klausovo doporučení, aby svůj protest ukončila, ale také naléhání rodiny, známých a dalších lidí, kteří jí psali dopisy.

Senátoři ji nezklamali, na lidi prý kašlou

Původně chtěla hladovku ukončit pouze v případě, že představitel Senátu veřejně prohlásí, že senátoři, kteří Klause obvinili, udělali chybu. A že se Klaus dočká své omluvy.

Během její hladovky však k tomu nedošlo. A paní Sýkorovou ani nikdo z nich nekontaktoval. "Senátoři mě nezklamali, je vidět, že na člověka kašlou a drží se jen svých korýtek. Do budoucna mi moje děti něco podobného zakázaly," dodala.

Cítí se prý velmi zesláblá a unavená. "Jako první jídlo jsem si dala nastrouhané jablko a ovocnou šťávu, musím začít velmi pomalu," prozradila invalidní důchodkyně s tím, že celá akce pro ní byla životní zkušeností.

ppadys13 ( 3. dubna 2013 14:23 )

hlavně,že se zviditelnila,celebrita

yesman333 ( 3. dubna 2013 14:07 )

Jiřino, celý národ ti držel palce i když si ťukal na čelo, ale jednoho jsi docílila: Nikdy se nestaneš anorektička.

turan ( 3. dubna 2013 13:48 )

No čo!Aspom je v novinách,aspom sa o nej píše,ináč by si ju ľudia a ten šašek Klaus ani nevšimli!

peterwilliams ( 3. dubna 2013 13:47 )

itartas ( 3. dubna 2013 13:39 )

peterwilliams je neskonale sprostý člověk...děs a hrůza co vy jste zač

Zobrazit celou diskusi