Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klaus má aktovku jako Otík, ale jeho stojí 20 tisíc

Autor: oj - 
26. března 2013
12:48

Co mají společného bývalý prezident Václav Klaus a Otík z filmu Vesničko má středisková? Že vůbec nic? Omyl! Mají stejnou okrově žlutou aktovku.  Jak už to ale bývá, když dva dělají totéž, není to totéž.

Klausova aktovka je z luxusní kolekce firmy Porsche, která obyčejně vyrábí sportovní auta. "Kůže má drsný povrch a bílé švy kontrastují s barvou. Ergonomicky navržené ucho je také kožené s logem v nerezové oceli. Kolekce French Classic je elegantní, minimalistická a působivá," uvádí výrobce. Její cena se pohybuje okolo dvaceti tisíc korun. A to prostoduchý Otík jistě neměl.

Václav Klaus nouzí netrpí. Kromě toho, že Institut Václava Klause dotuje miliardář Petr Kellner, má exprezident nárok na měsíční rentu 50 tisíc korun. Dalších 50 tisíc mu stát přispívá na náklady na kancelář a asistenta.

Klaus ale nezahálí. Pár dnů v nové funkci a institut už vydává první knihu. Jmenuje se Václav Klaus - Deset a obsahuje projevy, které Klaus pronesl ke státnímu svátku 28. října ve svých dvou funkčních obdobích. Vyplývá to z informací ČTK.

Instituce se bude věnovat veřejné politice, vydávat knihy, časopisy, stanoviska, pořádat konference, semináře. Též se zaměří na nestranické diskuse s odborným pohledem. Má být přístupná veřejnosti.

itartas ( 29. března 2013 15:48 )

já patřím k těm, kteří ho milují

itartas ( 29. března 2013 15:47 )

Jak hodnotíte 10 let prezidentování Václava Klause? Změnil se od roku 1994, kdy jste s ním měl možnost spolupracovat? Jak? V tom zásadním je to stále stejný Klaus. Náročný k sobě i ke svému okolí. Neznám na naší politické scéně jiného politika, který by byl tak sečtělý, potažmo vzdělaný, navíc nadstandardně jazykově vybavený, obecně prostě připravený. Už léta tím vybočuje, a tím samozřejmě také mnoho jiných – obvykle pohodlnějších a méně pracovitých – štve. Má také stále odvahu dělat i nepopulární věci a chodit proti proudu. Navíc obvykle dohlédne dál než pouze do příštího týdne. I tím se od mnohých jiných liší. V šachové partii jménem politika bývá o pár tahů napřed. Za tohle za všechno jej někteří milují a jiní nenávidí.

itartas ( 29. března 2013 15:45 )

jsem přesvědčena, že vůbec nevíš co to kuponová privatizace byla...bo jsi ještě nebyl na světě

itartas ( 29. března 2013 15:44 )

jistě bylo to číslo dvouciferný, vsadím boty

itartas ( 29. března 2013 15:43 )

závidíš mu co, že není lenoch a trouba jako ty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa