Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policistka se zastřelila v práci: V dopise obvinila svého šéfa ze sexuální šikany

Major Petr B. prý sexuálním obtěžováním a šikanou dohnal Martinu k sebevraždě
Major Petr B. prý sexuálním obtěžováním a šikanou dohnal Martinu k sebevraždě  (Autor: Foto Blesk - Alexandr Malachovský )
Autor: Richard Veselý - 
25. dubna 2013
18:08

Neštěstí, bezmoc, zoufalství. Takové pocity popsala Martina (†29) v dopise na rozloučnou, který ležel nedaleko jejího mrtvého těla. Ze své smrti obvinila svého šéfa, majora Petra B.

Martina prožívala dlouhodobý teror na pracovišti, psychický teror a obtěžování ze strany svého nadřízeného. Situace se dočasně uklidnila v době, kdy si s ním pod nátlakem začala intimní poměr. I přes to, že se předtím svým přátelům svěřila s tím, že je jí odporný a chce se jí z něj zvracet.

Když se pak ale po několika měsících se zadaným mužem se dvěma dětmi rozešla, začalo peklo znovu. „Chvíli před sebevraždou mi volala, hrozně plakala a říkala, že se v práci tlak stupňuje a že něví, co má dělat.  Bylo to poprvé, co jsem ji zažil v takovéto krizi,“ popsal u soudu bývalý přítel Martiny Jaroslav (38).

Vyhrožoval, že ji zničí

Martina se rozhodla odejít. Když za svým šéfem 16. července přišla do kanceláře, ukázal jí údajně kritické služební hodnocení, které na ní sepsal. „Řekl jí, že už si u policie neškrtne a že jí udělá ze života peklo,“ uvedl Jaroslav P. Chvíli poté Martinu kolegové našli v její kanceláři mrtvou. Hlavu si prostřelila služební pistolí.

Potrestali ho srážkou z platu

Major Petr B., který Martininu smrt údajně způsobil, vypovídal u soudu s vyloučením veřejnosti. Svou vinu po celou dobu popírá. „Vybral jsem si jí, protože k tomu měla vzdělání, rozhodně jsem si nevybíral lidi podle toho, jak mají dlouhé nohy,“ prohlásil prý před soudem. Jeho podíl na sebevraždě Martiny vyšetřovala i policejní inspekce, spáchání trestného činu ale nezjistila. Šéfové ho za sexuální obtěžování pouze potrestali pětiprocentní srážkou z platu po dobu dvou měsíců.

janaadamicova ( 30. dubna 2013 18:56 )

Zdravim, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

merlina29 ( 29. dubna 2013 15:42 )

Škoda,jemu se nic nestane a její život je v háji.Proti narušeným osobnostem jako je Petr.B.bohužel není obrana!!Snad jen důslednou vyukou psychologie....

6010 ( 29. dubna 2013 14:33 )

Věřím, že takoví šéfové jsou a budou a jejich podřízené se někdy z bázně přizpůsobí.Ale když byl tak odporný, tak holt již toho měla dost a takto to dopadlo.Jsem zvědavá, co s tímto prasetem udělají.Nebo se to zase zamete pod koberec?

vary ( 26. dubna 2013 11:09 )

Chudinka se zastřelila, ale že s nim tak ochotně obcovala.

hofihofi ( 26. dubna 2013 08:34 )

Coz nerusi fakt ze dobrotka zde sype na každého vymyslena obvineni,ktera si cuca z prstu. A obvinuje jako nana cele okoli z blbosti.

Zobrazit celou diskusi