Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policistka (†29) se zastřelila kvůli sexuální šikaně: Matka chce 1,8 milionu

Snímek z pohřbu policistky, na který se s ní přišlo rozloučit pár kolegů
Snímek z pohřbu policistky, na který se s ní přišlo rozloučit pár kolegů  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, šim - 
25. dubna 2013
08:54

1,8 milionu jako odplata za smrt dcery. To požaduje zoufalá matka 29leté policistky, která se v červenci 2010 zastřelila kvůli údajné šikaně a sexuálnímu obtěžování od svého šéfa. „Cítím se strašně bezmocná a odkázaná na vůli někoho, kdo nade mnou má moc,“ napsala v dopise na rozloučenou.

Matka chce peníze od ministerstva vnitra. Případ se dnes bude řešit před soudem. Podle žaloby se policistka z pražské hospodářské kriminálky zastřelila ve své kanceláři služební zbraní po dlouhotrvajících neshodách na pracovišti, soustavném psychickém šikanování a sexuálnímu obtěžování ze strany jejího přímého nadřízeného Petra Buriana. Údajně k tomu přispěla i neochota dalších nadřízených situaci řešit.

Burian prý udržoval s mladou policistkou sexuální vztah. Žena však k němu svolila pouze kvůli obavě, že v případě odmítnutí by jí mohl její nadřízený profesně uškodit. "Když po nějakém čase chtěla policistka vztah ukončit, opětovně na ni naléhal, zneužíval svého postavení nadřízeného a policistka neměla jinou možnost, než s ním ve vztahu nadále pokračovat," píše v žalobě advokát matky Václav Láska.

Policistka vztah definitivně ukončila zhruba dva měsíce před svou smrtí, poté prý následovala ze strany Buriana šikana. Situaci na pracovišti i to, že mladou ženu Burian v podstatě k sebevraždě dohnal, podle Lásky popsala v dopise na rozloučenou.

chania ( 6. srpna 2013 10:40 )

mám kamarádku, která učila na vojenské škole, a kvůli šikaně svého nadřízeného, také sexuální obtěžování, musela ze školy po dvou letech odejít, když šikanu nahlásila, nikdo jí nevěřil, nikdo to neprověřoval a pan velitel měl tak dlouhé presty, že nakonec z toho vyšla špaatně ona, a na svém postu je soudruh do dnes

steelheart ( 25. dubna 2013 18:42 )

správná otázka! místo aby holce pomohla chce teď mliony!

steelheart ( 25. dubna 2013 18:40 )

takže ministerstvo může za to, že se dva dospělí nedohodli? to se teď bude takhle řešit všechno - místo smutku chci peníze! a proč jí nepomohla matka???

japos22 ( 25. dubna 2013 15:25 )

Což takhle nadřízeného zažalovat nebo dát výpověď nebo požádat o přeložení? Takhle labilní ženská by neměla být u policie. Ale je pravda, že někteří šéfové umí být pěkně hnusní.

hulimihoukolen ( 25. dubna 2013 15:21 )

co se nekde pise, to vubec nemusi byt pravda... A co meli nadrizeni resit?Sexualni vztah dvou dospelych lidi?Spravne by se lidi na jedne vetvi veleni nemeli spolu nijak intimne stykat. Ale kazdy vime ze se tohle nedodrzuje.

Zobrazit celou diskusi