Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Podnikatel zmizel ve Francii: Jeho únosci jsou bratři ze Zlína!

Autor: vr, mokk - 
31. března 2013
16:37

Pátrání po záhadně zmizelém českém podnikateli Petru Vlachovi (72), který se ztratil ve Francii, pokračuje. Zprávy o tom, že je po smrti, se zatím nepotvrdily, a tak zůstává naděje, že je Vlach ještě naživu. Jeho únosci by přitom podle všeho měli být bratři Libor a Petr ze Zlína!

Podle nejnovějších informací má však tragický konec – policie údajně našla jeho bezvládné tělo. Mrtvola měla být nalezena ve francouzských Alpách, avšak u italských hranic, jak uvedl deník Právo.

Právě v Itálii byla naposledy použita Vlachova platební karta. Policie a ministerstvo zahraničí ale nález těla odmítají potvrdit. „Nebudeme k případu nic říkat, další údaje čekejte až v průběhu pracovního týdne,“ prohlásil Pavel Hanták z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. „O případu jsme informováni, vše je ale v gesci policie,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Únosci Libor S. (41) a Petr S. (38) jsou bratři!

Co a proč se Vlachovi stalo, je i nadále tak trochu záhadou. Jisté je, že 6. března odletěl do francouzského města Nice, kde měl vyjednat prodej luxusní nemovitosti. Na letišti jej však uneslo bratrské duo zločinců Libor S. (41) a Petr S. (38) ze Zlína. Ty už policie zadržela i s dalšími dvěma podezřelými.

Bratři jsou podle sousedů otřelí kriminálníci. „Lidé se jich tady báli, jsou holohlaví, namakaní, prostě statní urostlí bouchači,“ popisuje žena ze sousedství rodiny. „Oba byli rozvedení, nikdo tady neví, co konkrétně dělali, čím se živili,“ přidává muž, který dodává: „Loni se oba vrátili z kriminálu, seděli více než pět let. Měli mít na triku podvody a vydírání. Taky snad neplatili daně.“

Z obchodního rejstříku vyplývá, že vlastní firmu, která se zabývá ostrahou osob a majetku, vymáhá pohledávky a poskytuje služby soukromých detektivů. Jaký mohli mít únosci motiv, je předmětem spekulací. Není však vyloučeno, že obchodníka s nemovitostmi měli za úkol jeho vrazi odstranit na něčí objednávku.

dobrotka ( 31. března 2013 19:01 )

Hm ... panove a jak pak funguji realitni kancelare, nebo realitni makleri? To je preci naprosto samozrejme, ze koupi lacino a prodaji se ziskem. Nebo to v realitach funguje obracene? O jake nenazranosti je tu rec?

donchicho ( 31. března 2013 18:34 )

U nas se maj dobre ruzni podnikatelsky smejdi a kriminalnici. Nasim politikum to vsak v nejmensim nevadi. Ono je to totiz nijak neohrozuje v jejich kariere..A jestli ohrozuji ostatni.... co je nam do nich... Tak nejak smysleji... /sme dopadli v ceskem sametovem.../

gogo ( 31. března 2013 17:15 )

Tento podnikatel měl mnohem více, než mohl ve svém věku do smrti utratit. Přesto, v touze po dalších milionech, ztratil vše..

peterwilliams ( 31. března 2013 17:02 )

uz by meli viset a ten starec doplatil na svoji chamtivost

Zobrazit celou diskusi