Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Únos českého podnikatele ve Francii (72): Zadrženi čtyři podezřelí!

Podnikatel Petr Vlach (72) byl unesen na jihu Francie
Podnikatel Petr Vlach (72) byl unesen na jihu Francie  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, ČTK - 
29. března 2013
09:42

Zmizel beze stopy, nespal ve svém hotelu a jeho platební karty použil někdo v Itálii. Policisté z celé Evropy pátrají po českém podnikateli Petru Vlachovi, který byl unesen na jihu Francie. V souvislosti s jeho zmizením již byli zadrženi čtyři Češi.

Při mezinárodním pátrání po zmizelém českém podnikateli, který byl zřejmě 6. března unesen na jihu Francie, byli v České republice zadrženi čtyři podezřelí. Jedním z nich je podle webu deníku Nice-Matin člověk, který podle francouzské policie přivítal podnikatele na letišti v Nice.

Francouzský deník uvádí, že pohřešovaným podnikatelem je dvaasedmdesátiletý Petr Vlach. Muž stejného jména a věku zároveň figuruje v české databázi osob, po kterých pátrá česká policie.

Jel prodávat luxusní vily

Český podnikatel přiletěl 6. března do Nice na schůzku s blíže nejmenovanými krajany ohledně prodeje luxusních vil v ČR. Jeden z krajanů na něj čekal na letišti. Na cestě z letiště byl podle místní policie nejspíš unesen. Podnikatelova bankovní karta byla použita v Itálii a někdo se podle Nice-Matin pokusil o převody na jeho účtech v Německu, Švýcarsku a Rakousku.

S mužem, který Vlacha čekal na letišti, podnikatel podle agentury AFP odjel autem. Pohřešovaný zavolal ještě z mobilního telefonu příbuzným do Prahy. Ti podle policistů měli dojem, že podnikatelův hlas byl podivný. Pohřešovaný ani nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa po jeho mobilním telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března. Od té doby o sobě Vlach nedal vědět.

Podobnost se zmizením Moťovského

Deník si všímá, že v roce 2008 zmizel za velmi podobných okolností český podnikatel Jan Moťovský. Dosud se nenašel.

Moťovský z Prahy odletěl do Nice na pracovní schůzku 3. srpna 2008. Příjezd do Francie rodině potvrdil, do hotelu však nedorazil a zpátky do Česka se také nevrátil. Pátrání po něm francouzská policie vyhlásila o pět dní později. Telefon Moťovského byl v té době již vypnutý. Ani po letech od jeho zmizení ale policie nezjistila, co se s ním stalo. V květnu 2012 jej soud pravomocně prohlásil za mrtvého.

sugar2 ( 29. března 2013 18:35 )

text v pátém řádku vypadl. ...a kdyby se někteří inteligentnější jedinci hlasitěji neozývali, tak nejspíše platíme už 300 Kř.

sugar2 ( 29. března 2013 18:32 )

ano, čím kdo zachází, tím také schází a většinou s úroky.

sugar2 ( 29. března 2013 18:30 )

Neštěstí má různé podoby... Je ale třeba kontrolovat co se děje s penězi,které odvádím, jak s nimi taková zdravotní pojišťovna nakládá VZP hospodaří už léta špatně a audity vycházejí nedobře, jenže se nic neřeší, kromě výměny ředitele občas/ Pojištěnec poslušně zaplatí poplatek 30 Kč a kdyby se někteří inteligentn/ v Německu poplatky neexistují/ Zkoušelo se kolik občan vydrží, jako se testuje ve všem. Když si zvykáme například jíst nekvalitní zeleninu, tak se sem bude dovážet. Někdo si na tom mastí kapsu. Vše souvisí se vším. Takže i ta rakoviána je dílem právě z plesnivých potravin Takže si nesedej a nedívej se ale konej / Dobrotka nám "radí"!

sugar2 ( 29. března 2013 18:21 )

Každopádně příspěvky na úrovni "Dobrotka" nám cenzura mazat nebude.

zamlzena ( 29. března 2013 18:13 )

Matka zemřela na rakovinu, vím co píšu. Rakovinu si nepřeju ale vedle šikany úřadů mám i bolestivé onemocnění kloubů. Kdybych mohla emigrovat, tak neváhám. Privilegované skupiny otrávily vzduch Taky nevíš milý zlatý, kdy dojde na tebe. Nejsme právní stát a jistotu nemá nikdo. není to lepší, než bývalo, ještě horší forřma totality. Ale když někdo žije v ulitě, tak neví.

Zobrazit celou diskusi