Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Řidič, který v Olomouci srazil chodkyni (†51), je náměstek primátora

Náměstek olomouckého primátor srazil služebním autem ženu, která po nehodě zemřela
Náměstek olomouckého primátor srazil služebním autem ženu, která po nehodě zemřela  (Autor: Policie ČR, Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
14. května 2012
11:57

Jednapadesátiletou ženu, která zemřela po páteční dopravní nehodě v Olomouci, srazil autem náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09). Podle policie se dostatečně nevěnoval řízení, obviněn ale zatím nebyl. Hrozí mu šest let.

Vlach vydal prohlášení, ve kterém tragických následků svého činu lituje, obviněn zatím není. Záchranáři ženu po nehodě ve vážném stavu převezli do nemocnice. V sobotu však žena zraněním podlehla. V Olomouckém kraji to byla minulý týden už třetí smrtelná nehoda chodců.

"Byl jsem účastníkem této nehody, řídil jsem služební automobil. Je mi velice líto tragických následků této nehody. S ohledem na vyšetřování případu se v tuto chvíli nemohu více vyjadřovat k průběhu nehody," uvedl Vlach ve svém prohlášení. První náměstek primátora má na starosti dopravu, ekonomiku a záležitosti kolem Dopravního podniku města Olomouce.

Nedával pozor

Auto ženu srazilo v Ladově ulici v Olomouci - Hejčíně. "Třiapadesátiletý muž s vozidlem Škoda Superb z Olomoucka nesledoval situaci v silničním provozu a přehlédl chodkyni, kterou následně srazil," uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou alkohol, nehodu stále vyšetřují. Podle mluvčího olomoucké policie Petra Čunderleho řidič zatím obviněn nebyl. "Čeká se na výsledky soudní pitvy a na posudky z oblasti dopravy. Případ se vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti, za což hrozí až šest let vězení," řekl mluvčí.

nespokojeny ( 14. května 2012 19:07 )

felicity. ( 14. května 2012 18:04 )

nebo dával pít dítěti dozadu ...

arcaben ( 14. května 2012 16:51 )

ptáčku uhníváčku,já si čtu co uznám za vhodné a okomentuji pokud k danému tématu mám připomínku...Ty jsi jen uražená ješitnost,páč jsem si dovolilA upozornit tě na tvůj omyl,že se u nás nechodí do důchodu v 51letech,takže vo co go??

doktorsafranek ( 14. května 2012 16:11 )

J tomu sice moc nerozumím, nejsem soudní znalec... Ovšem pokud vám někomu vběhne pod kola znenadání chodec/ třeba sebevrah/ nezměníte někdo názor??

rudyptak48 ( 14. května 2012 14:29 )

Ten tvůj příspěvek má stejný význam jako ten můj, s tou 51 letou důchodkyní. Taky by ses měl probrat. Proč to čteš, když to víš?

Zobrazit celou diskusi