Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Iniciátor brutální vraždy Petry (†15): Holce by neublížil, tvrdí expřítelkyně. Proč tedy vraždil?

Autor: cad, op - 
30. března 2013
16:17

Známí o něm říkali: slušný kluk, kuřeti by neublížil. Teď ale studenta Michala K. (20) obvinila policie z bestiální vraždy školačky Petry (†15). Společně s kamarádem Tomášem Z. (20) dívčinu ubili, třetí mladík přihlížel. Co si o vraždě a Michalově počínání myslí psycholog?

Dívku škrtili, dupali ji a podle policejní mluvčí Dany Čírtkové "trvalo desítky minut, než ji ubili". Stopy zahladili tak, že Petru odvlekli do kontejneru a zaházeli ji pod odpadky. Tělo pohřešované dívky pak našli kriminalisté na rozcupované skládce.

Co však zaráží je i to, jak si mladíci počínali po vraždě. Dělali jako by nic a navíc se sami angažovali v hledání Petry - třeba tím, že nabídli pomoc při vylepování plakátů s jejich pohřešovanou obětí!

Expřítelkyně Michala: Nerozporcoval by ani kuře

Obviněného Michala zná velmi dobře sedmnáctiletá Věra Horáková. Aby mohla promluvit, dala souhlas její matka. „Bylo to hrozný, když ho sem přivezli v poutech,“ rozpovídala se dívka.

S Michalem prý žila tři měsíce a je přesvědčena, že on nemohl vraždit. „On to neudělal, na to nemá povahu. Nechtěl rozporcovat ani mrtvé kuře natož, aby vraždil,“ zdůrazňovala Věra.

Také ji policisté odvezli k výslechu. „Řekli mi, že ten můj bývalý to má pěkně spočítaný. Chtěli vědět, zda by takové násilnosti byl schopen. On, ale měl Petru za kamarádku. Nikdy by nepraštil holku, vím to zcela určitě,“ bránila Michala jeho bývalá přítelkyně. Jenže podle řady spekulací byl právě Michal iniciátorem celého běsnění. A již dříve s ním byly problémy. Zvláště když si přihnul alkoholu.

Názor psychologa Jiřího Brančíka: Proč vraždil?

Jiří Brančík, psycholog Jiří Brančík, psycholog | archiv Blesku
Lidé z okolí, kteří znají nyní z brutální vraždy školačky Petry obviněného dvacetiletého Michala a kteří ho označují za slušného mladíka, nemuseli vůbec poznat, co v něm je.

V takovém člověku něco během jeho života dříme a projeví se to později. U něj se to ukázalo poměrně brzy, ve dvaceti letech.

O mnohém svědčí i to, že dvacetiletý student má ve svém věku motorkářské boty. Ty podle policie použil k ušlapání dívky. Mezi motorkáři jistě jsou slušní a dobří lidé, ale mají styl života, který je tvrdší a chlapštější.

aksura ( 6. dubna 2013 09:51 )

danda5 ( 1. dubna 2013 10:28 )

Brancik Ty jsi fakt pi cus ty vole co maj motorkarske boty spolecneho s umucenim te holciny.Ty budes myslim taky dobry pacient vole ale pro Plesk jsi dobry kauf stejny dement jak oni.Prosim Plesk o smajika jak bleje ten by se sem hodil

454913 ( 31. března 2013 12:12 )

dám jim doživotí...jsou to bestie, který nemají co dělat v této společnosti

krokodyl ( 31. března 2013 11:23 )

Jeste do toho tahejte motorkare, pane psychyatr! Ona nestaci ta image piratu silnic, jeste z nas dejte potencialni vrahy...

jity ( 31. března 2013 11:22 )

holce by neublížil, akorát ji brutálně popravil.

Zobrazit celou diskusi