Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Petry (†15): Šokující brutalitě Jakub jen přihlížel, hrozili mu prý nožem

Jakub je jedním ze třech obviněný z brutální vraždy školačky Petry
Jakub je jedním ze třech obviněný z brutální vraždy školačky Petry  (Autor: INT, Facebook)
Autor: simao - 
30. března 2013
05:00

Zatímco jeho kamarádi škrtili potlučenou Petru a šlapali jí motorkářskou botou na krk, on jen přihlížel. K děsivé vraždě dívce z Jihlavska se vyjádřil třetí z obžalovaných Jakub, který je na rozdíl od svých dvou kamarádů vyšetřován na svobodě.

Jeho kamarády Tomáše a Michala odvedla policie v poutech. Jsou hlavními podezřelými v případě brutální vraždy školačky Petry V. (†15), která v Jihlavě vyrazila na diskotéku a už se z ní nevrátila.

Podle policie si počínali obzvlášť brutálně - Michal nejprve dívku vyhodil z okna a když pád ze 14 metrů přežila, za asistence svých kamarádů Tomáše a Jakuba ji dovlekl zpátky do jihlavského bytu hrůzy, kde ji ubili k smrti.

Pomohl zahladit stopy, prý mu vyhrožovali

Zatímco hlavnímu iniciátorovi Michalovi a jeho vražednému komplici Tomášovi hrozí 20 let až výjimečný trest, Jakub může strávit 5 let za mřížemi. "Pomohl jim zahladit stopy, zahalit tělo do prostěradla a odnést do kontejneru, kde ji zaházeli odpadky," dodala mluvčí.

Jakub tak vražednému běsnění "pouze" přihlížel. "V tom bytě byl, protože ho tam zavolali, až když bylo po všem. Ta holka už byla zabitá," tvrdí však Jakubova matka. "Vyhrožovali mi nožem, to mají na policii vše zaprotokolované, musel jsem s nimi spolupracovat," říká Jakub. Neměl prý jinou možnost a sám se bál o život. 

Ovlivnitelný kamarády?

Jenže ani Jakub není nějaký svatoušek. Byl prý poměrně divokým dítětem, i když vzhledem k nestabilnímu rodinnému zázemí možná ani není divu. Vlastního otce prý nezná, od pěti let ho vychovával děda. Učil se na zámečníka, ale do školy přestal docházet. Měl také již dříve problémy se zákonem kvůli krádeži. "Byl hodně ovlivnitelný kamarády. Když na něj někdo houkl, tak se podřídil," tvrdí však pro MF Dnes Jakubova babička.

Policejní vyšetřovatelé pak včera vyzvali, aby se nikdo nepokoušel narušovat vyšetřování a nebral spravedlnost do svých rukou - na rozdíl od svých kamarádů je totiž Jakub na svobodě a nikoli ve vazbě.

juky ( 4. dubna 2013 16:14 )

Bůh ví,jestli jí tu hlavu neuřízli a neposlali jinou popelnicí sv!ně...Stejně by něco někdy vyvedli,takový hovad.a si v tý palic.i nic neuvědomujou,žijou ze dne na den jen bordelem

juky ( 4. dubna 2013 16:09 )

sidneyfoster ( 4. dubna 2013 04:03 )

Motorkářské boty - původce vražd a násilí.Důrazně požaduji zákaz výroby a nošení motorkářských bot, jakož i dalších motorkářských doplňků.Preventivně navrhuji i zrušení motorek jako takových.

marmat ( 2. dubna 2013 11:39 )

A teď sedí u internetu a NUDÍ SE ??? Nebo si dokonce tady s námi dopisuje v diskuzi ???! Protože ji JENOM pomáhal "dorazit" a poslat do drtičky odpadků, kde z ní nezbyla ani hlava ??? No je to vlastně "CHUDÁK ZBABÉLEJ" ?

dobrotka ( 30. března 2013 19:42 )

nbcz: zacnes vetu, co bys delal ty a druha polovina je, co bych delala ja. Jak muzes napsat, co bych ja udelala nebo neudelala?

Zobrazit celou diskusi