Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda Petry (†15) má další následky: Policie zatkla jejího bratrance! Vyhrožoval vrahům

Bratranec zavražděné Petry vyhrožoval vrahům, zatkla ho policie!
 (Autor: Facebook.com)
Autor: simao - 
30. března 2013
20:14

Neudržel emoce na uzdě a před televizními kamerami prohlásil, že kdyby potkal některého z vrahů jeho sestřenice Petry (†15), musel by ho zabít. Martina Z. však po tomhle výroky čekaly nepříjemné oplétačky s policií - odvezli ho k výslechu a obvinili z vyhrožování!

Dvojice podezřelých Michal a Tomáš je ve vazbě, třetí z obviněných z brutální vraždy Petry (†15) z Jihlavska Jakub, který měl drsnému počínání svých kamarádů jen přihlížet, však stále pobývá na svobodě.

Jakub se podle všeho ukrývá v bytě své matky. A policie vyzvala, aby lidé nebrali spravedlnost do svých rukou a nevydali se jej lynčovat. "Kdybych ho potkal, tak bych ho zabil. Chci ho osobně potrestat," nechal se však před kamerou TV Nova slyšet bratranec zavražděné Petry Martin Z. Tím však neskončil. "Ti kluci, co to udělali, ty by neměli zavřít, ale pověsit...," dodal.

A rázem si zadělal na nečekané problémy. I když utrpení a smrt přeje trýznitelům Petry řada lidí v Jihlavě, a také na sociálních sítích, policie si posvítila právě na Martina.

Počkali si na něj před jeho domovem - a kvůli důvodnému podezření, že by to Martin Z. mohl myslet vážně, ho odvezli na policejní stanici. "Miláčku, já přijdu domů," loučil se Martin mezi dveřmi. Jenže teď mu hrozí až tři roky vězení. Policie odůvodnila jeho zatčení tím, že obvinění v případu vraždu školačky Petry "cítili obavu o zdraví a život," jak serveru TN.cz prozradila mluvčí Dana Čírtková.

Čtěte deník Blesk! Co si o vraždě myslí bratr zavražděné Petry? Rozhovor s ním najdete v Nedělním Blesku.

 

e.44 ( 31. března 2013 20:37 )

Právě emoce bývají nejsilnější hnací silou takové pomsty. Tím, že ho sebrali a bude mít možnost vychladnout, tak tím ho možmá zachránili od doživotí za vraždu. Pokud by to totiž skutečně udělal, bylo by to bráno jako úkladná plánovaná vražda, jelikož tím předem vyhrožoval a na nějaké emoce by při rozsudku nebyla brána zřetel. On sice ne každý, kdo to vyřvává, to taky udělá, ale někteří ano.

keep.smiling ( 31. března 2013 19:16 )

já chápu, že policie musela jednat dle zákona, lidi nesmí vzít zákon do svých rukou, od toho je tu policie, soud. jenže se nám dost nelíbí, jak mnohdy policie jedná nebo dokonce vůbec nejedná, jak soudy soudí, jak jsou mnozí z nich úplatní..

keep.smiling ( 31. března 2013 19:09 )

máte skutečně pravdu, ovšem je nezanedbatelný fakt, který byl obcházen, protože u skupiny romů, kteří také takto vyřvávali a vyhrožovali veřejně, v televizi, mstou zabitím, se naprosto nic nestalo. Nikdo je nestíhal...a mělo to také být podle zákona, že? prostě dvoj metr...

keep.smiling ( 31. března 2013 19:06 )

- vyhrocené emoce nad bolestnou ztrátou, polehčující okolnosti, jak jistě víte...

keep.smiling ( 31. března 2013 19:05 )

jo, jednali podle zákona, to je pravda...jenže kluk "vyřvával", jak píšete, "emotivně"...) a to mu může právě pomoci, protože ten, kdo skutečně chce spáchat nějaký takový čin, byť ze msty, odplaty a podob., tak to obvykle nevyřvává do světa, jedná rychle, potichu a tajně )

Zobrazit celou diskusi