Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obviněný Jakub: V mládí přišel o bráchu, jeho matka teď chystá dopis rodině zabité Petry (†15)

Jakub je jedním ze třech obviněných z brutální vraždy školačky Petry
Jakub je jedním ze třech obviněných z brutální vraždy školačky Petry  (Autor: INT, Facebook)
Autor: simao, INT - 
1. dubna 2013
05:25

Jakub D. (19) je třetím obviněným z brutální školačky Petry (†15). Protože se prý na vraždě přímo nepodílel, ale asistoval u zahlazení stop, zůstává na svobodě. Hrozí mu nižší trest, než jeho kamarádům, stále však vyvstává otázka, zda mohl Petře pomoci. Jakubova rodina i jeho milující přítelkyně věří, že nikoli. A Jakubova matka chystá omluvný dopis pro rodinu Petry.

Vrahové Michal a Tomáš jsou ve vězení, jejich kamarád Jakub pobývá pod ochrannými křídly své rodiny. A právě z ní vyšel zajímavý impuls.

"Budeme psát omluvný dopis pozůstalým. Sama jsem přišla o jedno dítě, syna, když mu bylo ani ne sedm let. A vím, co musí rodiče i další nejbližší té dívky vytrpět. Nehledě na to, jak ta dívka musela trpět, když ještě přežila ten pád z okna," sdělila Jakubova matka serveru iDnes.cz.

V mládí mu zemřel brácha

Naráží na to, co se údajně podle policie v jihlavském bytě stlao. Petru nejprve hodil Michal K. z okna a poté si teprve zavolal své kamarády Tomáše a Jakuba. Obsah těchhle telefonátů je zatím velkým tajemstvím. Zatímco Tomáš pak měl asistovat při vraždě Petry, Jakub se držel strannou - a pod pohrůžkou násilí pomáhal až s odklizením těla.

Jakub však také není žádný svatoušek. Na jeho občas problematickém chování se podepsalo patrně dospívání v neúplné rodině. Jakub měl v dětství bratra, ten však za tragických okolností zemřel ještě jako dítě. O Jakuba se přitom od jeho pěti let staral děda. Nedávno však mladík odešel z domu a bydlel právě u Michala.

Přítelkyně věří v jeho nevinu

Jakubovi nyní hrozí za napomáhání vrahům 5 let ve vězení. Jeho vině a podílu na smrti Petry však nevěří ani jeho přítelkyně Kristýna Š. Když se dozvěděla o Petřině vraždě, rozbrečela se. "A taky jsem brečela, když jsem zjistila, že v tom jel i Jakub," přiznává webu tn.cz dívka, která prý Jakuba miluje.

Tvrdí, že Jakub byl na místě vraždy bezmocný. Sama se prý proto stala terčem řady zlostných reakcí, protože se zastávala vrahů. Patří Jakub mezi ně, nebo je také obětí dvojice násilníků Michal a Tomáš?

haha ( 11. dubna 2013 17:18 )

jsou to jenom nesmyslný a zbytečný tlachy.Souhlasím s 6010.A když se matka tak bičuje kde byla ,když byl kluk malej, proč žil u dědy v době, kdy si děti vytvářejí citové vazby? Na tom jaká je zrůda a on je protože se na tom podílel,má jeho matka lví podíl a tí dopisem si může leda vytapetovat haj.zl

6010 ( 3. dubna 2013 08:14 )

Jo tak matička Jakuba bude hrát na city? Já být rodičem Petry, tak ten Jakub jde první, zlikvidovala bych ho.Pak bych si počkala na ty druhé dva hajzly, až je po pár letech pustí a šli by za ním.Pro mne by život ztratil smysl.Zlikvidovala bych všechny tři, nemají právo žít mezi námi,jsou to bestie,které si neváží lidského života,nemají tu co dělat.Pryč s nimi.

manicka919 ( 2. dubna 2013 21:40 )

souhlas, ze by si az ted uvedomila, ze ma jeste druhe dite?

manicka919 ( 2. dubna 2013 21:38 )

no a k cemu jako takovy dopis bude? snizi si tim ona pocit viny? k cemu to bude rodine, petru uz jim takove gesto nevrati.. ja bych na ten dopis plivla a poslala ho recomande zpet neprecten

nynule ( 2. dubna 2013 10:54 )

nějak mi ušlo, kde tedy byla a co dělala matinka, když ten kluk vyrůstal od 5 let u dědy, to taky není moc normální rodina, zdá se.

Zobrazit celou diskusi