Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Bez knížete jste v háji! Nečas rozlítil TOP 09 a schytal to: Nemá prý charisma

Premiér Nečas se nechal slyšet, že bez knížete by TOP 09 byla v háji
Premiér Nečas se nechal slyšet, že bez knížete by TOP 09 byla v háji  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
26. března 2013
12:57

Svým vyjádřením, že TOP 09 by byla bez Schwarzenberga s Kalouskem "v háji" notně popudil premiér Nečas svého koaličního partnera. A z poslaneckých řad Topky zní, že "v ODS je cosi shnilého", nebo že Nečas postrádá charisma.

Že by byla na obzoru další vládní krize? Petr Nečas pořádně rozlítil svého nejbližšího koaličního partnera, Schwarzenbergovu TOP 09. "Když ODS přijde o Nečase a prvního místopředsedu Martina Kubu, tak se nic neděje, pojede dál," vysvětloval Nečas v MF Dnes, jaký je podle něj rozdíl mezi dvěma nejsilnějšími pravicovými stranami.

"Když TOP 09 ztratí předsedu Schwarzenberga a místopředsedu Kalouska, tak je v háji," dodal premiér.

"Wishful thinking. (angl. zbožné přání - pozn. red.) Přenechám zvídavým novinářům průzkum obou stran ohledně rozpolcenosti či stability," zareagoval pro Parlamentní listy ministr zahraničí Schwarzenberg, který nahnal TOP 09 preference při svém tažení na Hrad.

V háji je spíš ODS, zní z Topky

"Petr Nečas by se měl především věnovat ODS... Mají v tom modrém světě cosi shnilého. Osobně mě stav ODS děsí. Zapříčiňuje největší krizi pravice po roce 1989," zareagoval ostřeji místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

A poslanec Martin Gregora dodal: "ODS je v háji už teď, ač o Nečase nepřišla. Rozdíl je v tom, že jim zoufale schází charismatický vůdce, zatímco Topka ho má."

CVVM: Nečasova vláda je nejhorší od roku 1998

Proti Nečasovi přitom mluví i výsledky posledních průzkumů. ODS postupně ztrácí voliče a propadá se v žebříčku politických stran, podle STEM je až čtvrtá, a to i za komunisty.

Podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) je přitom s Nečasovou vládou nespokojeno 89% obyvatel. Jenže součástí vlády je právě i Topka...

"Z výsledku je zřejmé, že vláda Petra Nečase je v současnosti historicky nejhůře hodnocenou vládou samostatné České republiky od počátku realizace srovnatelných šetření po nástupu vlády Josefa Tošovského na začátku roku 1998, a to ve všech sledovaných aspektech," uvedlo CVVM.

itartas ( 30. března 2013 07:34 )

pro ČR by to byla největší katastrofa kdyby se k moci dostala Topka v čele s tím nepřítelem národa...proboha lidi vždyť Havel se omluvil sudeťákům a on u toho přicmrndoval, chápete to vůbec? Chápe vůbec někdo jakým on je pro naši zemi nebezpečí a jak ji nenápadně zaprodává Germánům? Až ten půjde od válu, tak budu 2 dny chlastat v kuse...

itartas ( 30. března 2013 07:29 )

Topka jsou zájmy Německa spolu se zájmy několika dravců

itartas ( 30. března 2013 07:28 )

ty jsi hlupák to snad není možný, prosím tě jestli umíš číst, přečti si něco o něm

itartas ( 30. března 2013 07:26 )

itartas ( 30. března 2013 07:26 )

no ti musí mít vyhráblo v palici, stejně jako ti co jsou stále zamilovaní do Havla

Zobrazit celou diskusi