Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fischer snižuje dluhy: Právník mu dal 2,5 milionu! A o jeho kampani se chystá kniha

Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer se má co ohánět kvůli splátkám za kampaň
Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer se má co ohánět kvůli splátkám za kampaň  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, INT - 
27. března 2013
13:29

Napjatá situace kolem Jana Fischera se pomalu uklidňuje, dluh neúspěšného prezidentského kandidáta za kampaň klesá. Naposledy Fischera zasponzoroval právník Daniel Paľko. Fischerovi však stále zbývá zaplatit 5,5 milionu, a tak hrozí, že bude muset sáhnout do vlastní kapsy. O Fischerově kampani se přitom chystá dokonce i kniha!

Kdo to vůbec bude číst? Kdo se chce nechat inspirovat neúspěšnou Fischerovou kampaní? Takové otázky vyvstávají po informaci, že o Fischerově tažení na Hrad, které skončilo už v podhradí (tedy v 1. kole prezidentské volby), se chystá nová kniha.

Rekapitulaci Fischerova volebního debaklu prý chystají lidé z jeho týmu, informuje deník Insider. Přípravu projektu mu potvrdil Zdeněk Čech, jednatel vydavatelství Danarus.

Chtějí popsat kampaň z Fischerova pohledu

"Chceme popsat kampaň z našeho pohledu," potvrdil Insideru člen Fischerova týmu Dan Urban. S Fischerem autoři spolupracují a konzultují. "Byl jsem osloven bývalými kolegy z kampaně, abych pro jejich připravovanou knihu poskytl obsáhlejší rozhovor. Rád jsem souhlasil," potvrdil Fischer.

Ten si již dříve stěžoval na řadu "podpásovek" během kampaně - třeba na billboardy, připomínající jeho komunistickou minulost. Kdo byl jejich zadavatelem, to stále není jasné.

Stále zbývá dluh 5,5 milionu

Fischer však také stále řeší problémy se splácením vlastní kampaně. Z dluhu ve výši 8 milionů korun se mu zatím podařilo ukrojit jen část. Server Aktuálně přinesl informaci, že poslední větší dar poslal Fischerovi včera právník Daniel Paľko.

"Je to 2,5 milionu z mého soukromého účtu," potvrdil Paľko, který již Fischera sponzoroval i během kampaně. Neúspěšnému kandidátovi zbývá nyní ještě sehnat 5,5 milionu. Paľko ho však prý podpořil sám od sebe, nikdo ho o to nežádal: "Mám pocit, že je to moje morální povinnost podpořit ho ve chvíli, kdy se od něj ostatní odvrátili," dodal advokát.

schmeisser ( 27. března 2013 15:06 )

Soukmenovci jej hodili přes palubu, ale ta knížka bude tutově "BEZCELER". :->

xxxx678 ( 27. března 2013 14:36 )

maryfox ( 27. března 2013 14:30 )

Noto bude rvačka.O knihu na téma jak se mi podařilo prohrát bude určitě mimořádný zájem.Nebo to bude o tom, jak se z pravičáka stal přes noc ctitel MZ? Nebo to bude humor?

milan1959 ( 27. března 2013 14:26 )

V Anglii bral skoro 700.000,- měsíčně (to není omyl). Novináři mu spočetli příjmy na cca 25.000.000,- plus nemovitosti apod. Přesto se najde idiot, který mu zaplatí jeho dluhy

wandzi ( 27. března 2013 14:16 )

Fischer je první žid,který se přepočítal,a to chtěl být president,patří mu to.Jsem zvědav co mu udělají jak to nezaplatí. A divím se, že s jeho postavením ještě žebrá a pláče o peníze. Jen ať šáhne konečně do své rodinné kasy a zaplatí ten zbytek sám a ze SVÉHO teď už jenom vůl by ho podpořil.

Zobrazit celou diskusi