Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Policisté zachránili sebevražedkyni (35) pár minut před jistou smrtí!

Policisté zachránili ženu pár minut před sebevraždou
Policisté zachránili ženu pár minut před sebevraždou  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská/profimedia.cz ilustrace)
Autor: Vlaďka Hradská - 
18. března 2013
22:21

„Loučím se s vámi, jedu se do Českých Budějovic zabít,“ takhle nějak zněl dopis na rozloučenou, který zanechala po sobě zoufalá žena (35). Drama mělo šťastný konec. Policisté ji vypátrali a zachránili pár minut před jistou smrtí!

Věřící žena ze středních Čech byla rozhodnutá definitivně skoncovat se životem. Když vyděšený manžel našel doma dopis, okamžitě volal na tísňovou linku 158. Mobil sebevražedkyně policie lokalizovala v centru Budějovic. „Operační důstojník Josef Koblic vyslal hlídku do Žižkovy ulice.

V kostelech hledali marně

Policisté nejprve pátrali v okolí několika kostelů, ale marně. Koblic se nenechal odradit a kolegy nasměroval do blízkého malého hotelu. Tím ženě zachránil život,“ řekla českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá. Ukázalo se, že pohřešovaná se tam krátce před tím ubytovala. To co se dělo poté, bylo jak z akčního filmu.

Sténala za dveřmi

„Policisté slyšeli za dveřmi pokoje ránu padajícího těla a sténání. Otevřeli náhradními klíči a tam našli na zemi ženu neschopnou pohybu. Na zemi ležely prázdné obaly od léků,“ uvedla Regina Tupá. Podle lékaře ze záchranky byla žena v přímém ohrožení života a o jejím bytí rozhodovaly minuty. „Výborně zafungovala koordinace operačního důstojníka s hlídkou v terénu a zkušenosti. Takhle má vypadat heslo pomáhat a chránit v praxi,“ řekla Tupá.

e.44 ( 19. března 2013 12:50 )

Už to že ten mobil měla s sebou K čemu? když se chtěla zabít Podle mě to taky byla demonstračka, ale nepočítala s pochybnejma pomalejma způsobama policie a tak jí možná skutečně šlo ve finále o život. Po zaměření mobilu se jako první vybíraji místa z kterých je možno skočit, ta tady hned odpadla, a potom hotely, motely a podobná místa s dočasným soukromím. S tím kostelem to byla totální blbost a ztráta času. Věřící člověk v kostele sebevraždu nespáchá.

doktorka6 ( 19. března 2013 05:30 )

Píšete bl.bosti, žádná věřící žena by sama nepáchala sebevraždu. Jen psychicky labilní člověk ve zkratovém jednání k tomuto přistoupí. Paní bude zřejmě citový vyděrač...I tak, jí přeji hodně štěstí a manželovi ať se včas rozvede...

dobrotka ( 19. března 2013 04:10 )

Taky me to zarazilo Ale napsala jenom, ze jede do nejakeho mesta [Ceskych Budejovic], coz samo o sobe neni presne urceni mista. A nemyslim si, ze zrovna tahle osoba by si byla nejak vedoma toho, ze muze byt mobilem zamerena

lunatic ( 19. března 2013 03:59 )

Prostě jen přehnala oslavu nového papeže .Další jedinec,který je společnosti na obtíž ...

odol ( 18. března 2013 23:43 )

Zobrazit celou diskusi