Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Pákistánu byly uneseny dvě Češky (obě 25), přepadli je ozbrojenci

Ozbrojenci unesli ženy v Pákistánu nedaleko hranic s Íránem
Ozbrojenci unesli ženy v Pákistánu nedaleko hranic s Íránem  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
14. března 2013
07:24

Chtěly se podívat na daleký Střední východ, ale padly do zajetí. Dvě Češky (obě 25) totiž z mikrobusu unesli v Pákistánu neznámí ozbrojenci. Stalo se tak v provincii Balúčistán nedaleko hranic s Íránem. Únosci vzali podle všeho Češky do Afghánistánu.

Ženy, které se obě narodily v roce 1988, přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu, řekl ministr vnitra provincie Balúčistán Akbar Husajn Durrání. Pocházejí z České republiky a do Pákistánu přijely za turistikou. Podle Durráního byly ženy z místa únosu odvezeny i s policejní eskortou v terénním automobilu, z něhož únosci později policistu vyhodili a ponechali si jeho zbraň.

Pokusí se je vysvobodit zásahová jednotka

Podle informací listu Pakistan Times pákistánská policie na místo vyslala zásahové jednotky, aby po unesených pátraly a pokusily se je osvobodit. Agentura AP ale dnes z Kvéty s odvoláním na mluvčího místních úřadů Abdala Kabduse oznámila, že únosci odvezli české turistiky do sousedního Afghánistánu. Jde však pouze o spekulace. Jedna z žen pochází z Kladenska, druhá z Písecka. Ozbrojenců bylo údajně osm až deset.

Půjde o výkupné?

K únosu se podle pákistánských úřadů zatím nikdo nepřihlásil. K incidentu podle Pakistan Times došlo přesně v místě, kde před dvěma lety ozbrojenci unesli turistu z Francie. Propustili ho po měsíci, když zřejmě dostali výkupné.

lynx ( 14. března 2013 15:46 )

Té zprávě se mi ani nechtělo věřit. Snad nemůže být pravda, že se najdou dvě blbky, které vyrazí na "hezkou dovolenou" do Pákistánu. Vždyť ta země se snad jmenuje podle toho, že tam žijí samí pakoši nebo je slovo pako odvozeno od Pákistánu? No, třeba lékaři nezvládli umělou inseminaci, tak si teď užijí do nadsyta té přirozené. Je mi jich úpřimně líto. To, co teď zažívají, člověk nemůže přát ani těm největším zrůdám nebo blbům. Jen doufám, že někdo zaplatí výkupné - třeba paní Maláčová - Bakalová, která si kšeftem se ženami přilepšuje, abychom se nedočkali toho, jak jim ty špíny budou řezat před kamerou hlavy.

12356 ( 14. března 2013 13:55 )

bohuzel monza, nejenom jejich pr del....

zadnice ( 14. března 2013 13:14 )

Mám dojem, že mnohonásobnému znásilńování neujdou a předem je lituji. Vstupní "přezkoušení" už mají možná za sebou, chudák holky.

kakamilek ( 14. března 2013 12:48 )

Asi děvčata podlehla antiamerickým náladám v České společnosti a vrhla se střemhlav do lůna islámského člověčenství a laskavosti.Pročež nezbývá než jim popřát mnoho krásných,plnohodnotných a obohacujících zážitku s touto jedinečnou a obohacující kultůrou.Někteří z nás,kteří uvažují ještě tak nějak zpátečnicky, je možná litují,ale vězte,že oni jsou dozajista šťastné,neboť ony se vrátily k základům civilizace,kde jsou o5 v područí muže a nemusejí se namáhat vymýšlením co dnes či zítra neboť od toho je tu pán tvorstva a ten je nasměruje jako Soudruh svého oddaného a poslušného soudruha úderníka.

12356 ( 14. března 2013 12:30 )

Ja si myslim, ze by nebylo na skodu vydat seznam zemi, kam se nedoporucuje jezdit na vlastni pest a pokud by se prece jen nekdo rozhodl jet, tak podepsat papir, ze je Ceska republika nebude v pripade unosu a podobnych adrenalinovych aktivit zachranovat.

Zobrazit celou diskusi