Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Týraná fenka na Chrudimsku: Lidská zrůda jí omotala kolem krku oprátku, která do ní zarostla

Autor: Jitka Pecharová, shp - 
13. března 2013
14:28

Tohle mohla udělat jen bezcitná lidská zrůda! Oprátkou se dá nazvat obojek, se kterým zřejmě už brzy po svém narození rostla dnes asi tříletá fenka křížence německého ovčáka. Lidé ji našli v poli u Rosic na Chrudimsku na skládce odpadu s přiškrceným krkem, omotaným spletencem kabelů a kusu lana.

Kdy a jak se fenka na skládku dostala, a zda ji tam někdo pohodil, nebo sem utekla od tyranského majitele, není jasné. Určitě ale živořila hodně dlouho. Byla vyhublá a silně zapáchala z hnisající rány na krku, do kterého se jí oprátka zařezala až do masa a bránila jeho růstu.

Fenka žila v odpadu

„Fenka tam ležela schouleně, v pelíšku ze skelné vaty a dalšího odpadu, který si asi sama udělala. Ani se nehýbala. Byl to hrozný pohled,“ přiznala Denisa Škvrňová, vedoucí útulku v Chrudimi, kde fence poskytli útočiště. Když viděla pamlsky, zvedla se z odpadků a nebránila se převozu. „S takovým případem týraného psa jsem se ještě nesetkala. Je to odporné. Lidé jsou bohužel bestie,“ řekla Škvrňová.

Video  Brutálně týraná fenka  - Jitka Pecharová, hudba: Kevin MacLeod
Video se připravuje ...

Dobrodinci již na léčbu zaslali 10 tisíc Kč

Léčba fenky, která dle místa nálezu dostala jméno Rosi, potrvá zřejmě několik měsíců a bude nákladná. Útulek ale založil konto, na které lidé posílají příspěvky na péči o fenku. Jen během dvou dnů zaslali již 10 tisíc korun a jsou i zájemci, kteří by si pejska chtěli po uzdravení vzít domů. Policie mezitím pátrá po zrůdě, která fence ublížila. Za její týrání může dostat až půl miliónovou pokutu.

henes ( 19. prosince 2013 08:57 )

Opravdu k pláči,další smutnej příběh z dobrým koncem.. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/224766/medaile-za-lidskost-zachranil-psa-pred -smrti-na-smetisti-husky-umiral-hlady-a-zrali-ho-parazite.html

candiska ( 22. března 2013 11:23 )

doufám že policajti až to prase chytí, jednou opomenou zákon a natrhnou mu ***.. takovým lidem oprátku na krk nebo elektrické křeslo- nic jiného si nezaslouží..

roxana11111 ( 14. března 2013 20:31 )

Chudák fenka, to hovado, co jí ublížilo bych bila od rána do večera. Doufám, že se brzy uzdraví a dostane se k hodným lidem !

odetka.odetka ( 14. března 2013 18:47 )

pri pohledu na tu fenku se mi chce brecet

odetka.odetka ( 14. března 2013 18:46 )

proboha, jak tohle muze lidska bytost udelat????

Zobrazit celou diskusi