Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Odporná lhostejnost v Jeseníku: Brutálnímu útoku lidé jenom přihlíželi!

Brutálnímu napadení v Jeseníku lidé nečinně přihlíželi
Brutálnímu napadení v Jeseníku lidé nečinně přihlíželi  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch, INT - 
12. března 2013
09:34

VIDEO | Ubohost! Tohle jediné slovo dokáže vystihnout lhostejnost lidí, kteří nečinně přihlíželi brutálnímu útoku v obchodním centru v Jeseníku. Útočník (33) tam brutálně zmlátil a zkopal nic netušícího návštěvníka, bez důvodu! Nikdo ani nezavolal na tísňovou linku, to je opravdu dno lidské společnosti!

S otřesným případem se 5. března potázala policie v Jeseníku. Řešila brutální útok muže (33), který bezdůvodně zmlátil jiného návštěvníka tamního obchodního centra. Mlátil ho pěstmi a kopal do něj, jako by byli v ringu. S tím rozdílem, že napadený se vůbec nebránil!

 „Ve vstupní hale obchodního centra v Jeseníku přistoupil útočník k sedícímu a nic netušícímu muži. Bez jakéhokoliv podnětu jej začal napadat. Když ho za oděv strhl na zem, bušil do něj pěstmi a přidal i kopy do obličeje. I přesto, že se napadený muž vůbec nebránil, agresor pokračoval v útoku dál,“ řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ubohá lhostejnost

Nejhorší na celém případu je, že všichni akorát nečinně přihlíželi. Povedený páreček, který seděl na lavičce, ze které útočník návštěvníka strhl, dál pokračoval v líbání a objímání, jako by se nechumelilo.

Video  Násilník brutálně zmlátil muže v obchodním domě v Jeseníku, lidé jenom přihlíželi  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Byli jste svědky incidentu? Nebo znáte útočníka či napadeného? Ozvěte se nám na číslo 724 014 586 nebo pošlete mail na tip@blesk.cz.

Celé dvě minuty blázen do návštěvníka mlátil pěstmi a kopal, pak odešel, ale po patnácti vteřinách se opět vrátil. „S velmi brutálním útokem, při kterém používal pěsti a kopy nohou, pokračoval ještě další minutu. Poté nad poškozeným mávl rukou a z místa odešel,“ doplnila mluvčí.

Zmlácený návštěvník byl pohmožděný na celém těle, okamžitě ho ošetřili lékaři.

Otřesného incidentu si všiml až strážník městské policie na kamerovém systému, který zavolal pomoc. Útočníka zadrželi policisté, nyní mu hrozí až deset let vězení.