Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hackeři napadli web UniCredit Bank: Heslo administrátora bylo Banka123

Ilustrační foto: Hackeři napadli web UniCredit bank.
Ilustrační foto: Hackeři napadli web UniCredit bank.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, kla - 
12. března 2013
07:10

Hackeři v pondělí napadli web banky UniCredit Bank. Útok ale nejspíš nesouvisel se sérií napadení českých webů z minulých dní, byl proveden jiným způsobem. Na rozdíl od předchozích útoků hackeři web nezahltili. Údajně jim pomohlo slabé heslo administrátora stránek, které znělo "Banka123".

Na web banky hackeři vyvěsili své prohlášení, stránky vypadly jen na pět minut, píše server, informoval server Živě.cz
K akci se přihlásila skupina Czechurity. Hackeři podle serveru umístili na stránky banky nápis "Unicreditgang: Vítejte na nových stránkách. S lítostí musíme oznámit, že se nám veškeré vaše peníze někam ztratily." Nyní už web funguje normálně.

"Žádné další systémy, jako třeba e-banking, napadeny nebyly," řekl serveru Živě.cz mluvčí banky Petr Plocek. Na napadeném webu hackeři oznámili, že zveřejní další informace. V minulosti skupina Czechurity zveřejnila například seznam zákazníků firmy CS Link.

Další útoky

V minulém týdnu zaznamenalo několik známých českých webů, zpravodajských portálů či stránek bank a telekomunikačních operátorů, hackerské napadení typu DDoS. Při něm je směrem k napadanému serveru vysláno obrovské množství požadavků, například o zobrazení webové stránky. Weby pak byly po určitou dobu vyřazeny z provozu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi