Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Saúdskoarabský princ se zlobí na Forbes: Mám mnohem víc, než píšete

Saúdskoarabský princ se zlobí na časopis Forbes, že podhodnotil jeho jmění
Saúdskoarabský princ se zlobí na časopis Forbes, že podhodnotil jeho jmění  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
5. března 2013
22:27

To jsou tedy starosti! Saúdskoarabský princ Valíd bin Talál je pořádně naštvaný na časopis Forbes, že podhodnotil jeho majetek. Celý život shromažďuje bohatství až do výše pohádkových 30 miliard dolarů a odborníci z časopisu ho ani nezařadí mezi deset nejbotatších lidí planety. Nenaštvalo by vás to?

Forbes odhadl princův majetek na 20 miliard dolarů (393 miliard Kč) a zařadil ho na 26. místo svého žebříčku nejbohatších lidí světa. Princ však odhaduje své jmění na 29,6 miliardy dolarů, což by ho řadilo mezi deset nejbohatších lidí světa.

Princova kancelář tvrdí, že metody pro ohodnocování majetku používané časopisem Forbes jsou vytvořeny tak, aby znevýhodňovaly investory z Blízkého východu. Kancelář proto požádala, aby byl princ z žebříčku časopisu Forbes vyřazen.

Princ Valíd bin Talál patří k saúdskoarabské vládnoucí rodině. Prostřednictvím své firmy Kingdom Holding Company investoval i do několika západních společností, včetně banky Citigroup, softwarového gigantu Apple, internetové sociální sítě Twitter a mediální firmy News Corp.

Forbes zveřejnil svůj nejnovější žebříček nejbohatších lidí světa v pondělí. Na prvním místě zůstal Mexičan Carlos Slim Helú s majetkem kolem 73 miliard dolarů.

civavalinda ( 6. března 2013 08:10 )

HM DOBRY NO ALE JAKO KDO REKL ZE JE TO JEJICH ?? KDYBY TADY LIDEM POD BARAKEM TEKLA ROPA TAK SE TAKY BUDOU VYTAHOVAT.ONI NIC NEVYROBILI JEN CERPAJ Z NECEHO CO VYTVORILA ZEME A TOHLE FAKT NECHAPU!!!!MA TO BYT VSECH A NE NEJAKHO CERNYHO ZJEBA CO KDYZ CHCE NECO POSTAVIT TAK SI ZAVOLA BILY JINAK UMI HOVNO A TO SAMY TY LIDI ZA TRI DOLARY Z INDIE A INDONESIE JIM STAVI MRAKODRAPY A JEDNAJI S NIMI JAK SE ZVERI A ONI SI CURAKY MEJOU VE ZLATY MISE.

lpitriska ( 6. března 2013 07:45 )

Bacha na slova princi,seberou ti přídavky

vonamula ( 6. března 2013 07:32 )

no bodejť by jo, když mu každý pracující běloch dá deset kaček z litru benzínu.

namoroman ( 6. března 2013 02:19 )

Jo sidydžejl je nějak mimo... a píše jako by byl za vodou.To je závist

jahodove_ticho ( 5. března 2013 23:37 )

Ale prdlačky, to bude nahraný obyčejný domorodstvo a my, protože nebudeme mít prachy ani na nastartování auta. Tenhle ferda kdyby si pozorně četl už dávno zainvestovává do jinejch výrobních prostředků. A myslíš že všechny jeho nemovitosti jsou jen v arabský poušti? Pamatuj, že prachy dělaj prachy. Tenhle nezchudne nikdy!

Zobrazit celou diskusi