Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tento muž unikl smrti v ohnivém peklu: Zachránil ho skok z balonu

Autor: šim - 
27. února 2013
22:30

Se svou ženou Yvonne se těšili, že si dovolenou v Egyptě zpestří vyhlídkovým letem v horkovzdušném baloně. Ten však skončil katastrofou. Brit Michael Rennie (49) se jako jediný turista zachránil tím, že z padajícího hořícího balonu vyskočil. Jeho žena nepřežila…

Michael s manželkou a dalšími 18 turisty odstartovali v úterý za východu slunce k vyhlídkovému letu. Krátce před přistáním se ozvala exploze, balon začal hořet a během několika sekund se zřítil na zem.

Brit je jediným turistou, který katastrofu přežil. Spolu s ním se zachránil ještě egyptský pilot, který balon řídil. Zřejmě byli prvními, kteří se ke skoku odhodlali a vyskočili.

Jejich vyskočení způsobilo, že balon ještě na chvíli nabral výšku, protože ubyla zátěž koše. Podle očitých svědků chtělo skokem z balonu zachránit svůj život nejméně devět dalších lidí. Seskok ale nepřežili. Pád sice přežil ještě jeden britský turista, ale ten zemřel na následky zranění i přes snahu lékařů, kteří ho pět hodin operovali. Michael Rennie i egyptský pilot jsou ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici.

 

petronelo ( 28. února 2013 08:15 )

V Egyptě jsem byla...hotel sice luxusní, ale i tak již nikdy více.Přílet a rozhlédnutí kolem byl šok.Mimo hotel jsme meli strach.

vykutalena.vdova ( 28. února 2013 07:47 )

Mezi tyhle zlý a vych.caný čmoudy by mě nikdo nedostal...V tom lepším případě je z toho jen tři týdny..pro.sraná dovolená...

Zobrazit celou diskusi