Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chlapec (†9) se oběsil: Ve škole ho šikanovali, že je bílý

Autor: shp - 
25. února 2013
16:19

Malá dětská duše už nedokázala snášet šikanu a ze strachu z bití si raději Aaron Dugmore (†9) vzal život. Ve škole mu ubližovaly asijské děti, protože byl běloch.

Aaron se stal druhým nejmladším sebevrahem Velké Británie. Jeho maminka Kelly Marie Dugmore ho našla oběšeného ve svém pokoji 11. února po šesté hodině podvečerní. Ihned mu sundala smyčku a zavolala záchranku. Lékaři se ho snažili oživit, ale selhalo mu srdce a zemřel. Zoufalá matka ihned věděla, proč si její syn vzal život.

Škola šikanu popírala

Kelly Marie si už několikrát ve škole stěžovala, že je její syn šikanován. Vedení školy to ale popíralo a naopak tvrdilo, že si Aaron dobře s ostatními dětmi rozumí. Opak byl pravdou. „Aaron byl šikanován kvůli barvě pleti. Zvedal se mi z toho žaludek,“ prohlásila britskému deníku Daily Mail.

Šikanovali ho asijské děti

„Říkal nám, že je šikanován skupinou starších asijských dětí. Během oběda se před nimi musel schovávat, protože by ho jinak zbily,“ dodal jeho nevlastní otec Paul Jones. Jeden ze spolužáků na něj dokonce jednou vytáhl nůž a hrozil mu, že příště ho do něj zabodne.