Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dominika (†10) přejel při sáňkování 18letý řidič! Chlapcovi rodiče se zhroutili!

Autor: shp, Nový Čas - 
14. února 2013
05:30

Malý Dominik (†10), kterého srazil teprve osmnáctiletý řidič, umíral před zraky vlastní maminky! Ta se ho snažila zachránit, ale marně. Oba chlapcovi rodiče se po jeho smrti zhroutili.

V okamžiku, když se chlapec spustil na plastových sáňkách z kopce u svého domu, se na silnici objevil přijíždějící Nissan Almera. Zděšená maminka se auto pokoušela zastavit, ale marně. Potom, co Dominika srazil, se řidič neobtěžoval zastavit a chlapci pomoci. Z místa nehody ujel. Podle policie bylo řidiči teprve 18 let!

Rodiče jsou na uklidňovacích injekcích

Rodiče se po ztrátě svého syna zhroutili. „Jsou na injekcích,“ řekl Novému Času zdrcený příbuzný. Neštěstí se stalo přímo před domem, kde Dominik bydlel se svými dvěma sourozenci. Chlapci se v pondělí vpodvečer spouštěli na sáňkách po vedlejší cestě u domu. Jejich maminka je hlídala. Když viděla, že se blíží auto, okamžitě řidičovi začala mávat, aby zastavil. On však nereagoval.

Policejní verze

„Řidič (18) jezdil v obci Mútne po cestě a během jízdy mu z vedlejší cesty do jízdné dráhy na plastových sáňkách vjel 10letá chlapec. Řidič po srážce s chlapcem nezastavil, neposkytl zraněnému první pomoc a z místa nehody ujel,“ popsala podle vyšetřování policejní mluvčí Jana Balogová.

Řidiče již vyšetřují, je to místní gymnasta

Policii se v úterý podařilo auto vypátrat, řidiče stále vyšetřují. V obci Mútne se ihned začalo vzpomínat na místního mladíka, gymnastu. „Zřejmě byl v šoku, zazmatkoval, nedokážeme si vysvětlit, proč by nezastavil,“ prohlásil soused. Dominikovi poskytl první pomoc až řidič dalšího auta. „Chlapec po příchodu záchranářů sice dýchal, ale nereagoval a měl těžké poranění hlavy,“ řekla mluvčí záchranářů Alena Lacyková-Krčová.

Kamarádům Dominik moc chybí

Dominik nakonec zraněním podlehl v nemocnici. V obci nyní panuje velký žal, zdrcená je i celá základní škola. Děti napsaly Dominikovi srdcervoucí vzkazy do nebíčka. „Byl to můj výborný kamarád, ve škole mu to velmi šlo. Všichni jsme dnes ve škole plakali,“ řekl Davídek z 5. B. Podle ředitelky školy Jany Murínovej to byl nadaný žák s vynikajícím chováním.

mondego ( 16. února 2013 15:40 )

A co ty ivvicek ? Ty jsi jeho příspěvky nečetla ?? To, co někdy píše, hraničí s chorou myslí

mondego ( 16. února 2013 15:39 )

já to taky v nějaké diskuzi četl od tonnyho44, komentář, jak přál někomu, aby se vyboural v autě, nemohl vylézt a uhořel bez pomoci, od té chvíle jeho přispěvky ignoruji, musí být dost narušený a teď tady dělá chytráka

j.a.n.i.n.a.86 ( 14. února 2013 15:08 )

No, já myslím, že to paní/slečnu nenechalo bez následků, podle toho kolik má v tom vyjádření pravopisných chyb

clio ( 14. února 2013 15:01 )

e.44 ( 14. února 2013 14:04 )

souhlasím a dodávám - navíc to bylo za tmy a o případném vesnickém osvětlení škoda mluvit. Ten řidič s velkou pravděpodobností vůbec nemohl vidět ani mávající matku, natož dítě na vedlejší cestě, které možná bylo navíc skryté za sněhem částečně odklizeným ke straně cesty.

Zobrazit celou diskusi