Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti na sáňkách sjely do řeky, utopily se!

Matka dětí je zoufalá. Děti sjely do řeky přímo před jejíma očima
 (Autor: fab, Nový Čas)
Autor: Čas.sk, šim - 
13. prosince 2010
11:28

PONDĚLÍ 13. 12. - Zimní radovánky ve slovenské obci Hnúšťa skončily tragédií. Sourozenci Lacko (†9) a Vaneska (†3) sáňkovali u domu. Když se na ně matka šla podívat, přímo před jejími zraky obě děti sjely do řeky. Tělo syna našli hasiči asi po hodině. Po dívence stále pátrají.

Proud řeky Rimavy byl po dešti a po víkendovém tání sněhu mimořádně silný a děti rychle unášel pryč. Jejich matka Veronika Plešková (37) je na pokraji svých sil.  „Nemám děti,“ zoufale naříká. Její Lacko a Vaneska přímo před jejími zraky vjeli do řeky. „Viděla jsem, jak tam zaletěli. Voda je odnášela. Začala jsem křičet,“ vypověděla nešťastná matka.

Chlapce našli po hodině, po holčičce pátrají

Tělíčko staršího syna viděli lidé plavat asi dva kilometry od místa, kde děti do vody spadly. Bezvládné tělo chlapce vylovili hasiči.

„Nevím, co budu dělat. Není to moje vina… vždyť tu sáňkovali tak často,“ běduje Veronika. Malou Vanesku hledali hasiči až do večera, pak pátrání přerušili a pokračují v něm v pondělí.

„Rodina nám to, že jsou děti nezvěstné, nahlásila v poledne. Chlapci se už nedalo pomoci. Po holčičce jsme pátrali až do večera. Prohledali jsme 25 kilometrů dlouhý úsek řeky,“ řekla pro sever Čas.sk policejní mluvčí Banskobystrického kraje Petra Vašková.

Rodina nebude mít na pohřeb

Rodina Pleškových patří v obci k těm nejchudším. Veronika Plešková nebude  podle svých slov mít děti ani za co pochovat. Policie zahájila trestní stíhání pro trestný čin usmrcení.


Zimní radovánky skončily tragédií. Sourozenci Lacko (†9) a Vanesky (†3) sáňkovali u domu. Když je matka šla zkontrolovat, byla svědkem obrovského neštěstí. Přímo před jejími zraky obě děti sjely do řeky. Tělo syna našli hasiči asi po hodině. Po dívence stále pátrají.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině