Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tomáška (3) málem zabil utržený návěs!

Tomáško (3) ešte dlho po nehode  plakal a triasol sa od strachu. Objíma ho  jeho otec Tibor Palčo (37).
Tomáško (3) ešte dlho po nehode plakal a triasol sa od strachu. Objíma ho jeho otec Tibor Palčo (37).  (Autor: fab, Nový Čas Nedeľa)
Autor: cas.sk, mivr - 
13. prosince 2010
05:00

Obrovské neštěstí se málem stalo na Slovensku rodině Palčových. Malého Tomáška (3) a všechny ostatní málem smetl návěs, který se utrhl kamionu. Mihl je jen o píď! Chlapečkovi ani nikomu jinému se ale jako zázrakem nic nestalo. Rodina Palčových tak letos dostala určitě ten nejkrásnější vánoční dárek, jaký by si mohla přát - život.

Na Slovensku, ostatně jako po celé Evropě, je počasí velice nepříznivé. Právě sníh a špatný stav vozovky si málem vzaly život malého chlapce a jeho rodičů.

A co se vlastně stalo? „Nákladní vozidlo prudce přibrzdilo kvůli autu jedoucím před ním, které brzdilo jako první. Brzděním se ale náklaďák dostal do protisměru, kde se srazil s kamionem,“ odůvodnila příčinu nehody místní krajská policejní mluvčí Petra Vašková a dodala, že alkohol v krvi nebyl zjištěn ani u jednoho z účastníků nehody, která mohla skončit velmi tragicky.

Ještě hodinu po nehodě Palčovi nedokázali pořádně mluvit, jak byli stále v šoku a rozrušení. A není se čemu divit. Jejich zážitek musí být strašlivý. „Že jsme to přežili je nejkrásnější vánoční dárek, jaký jsme mohli dostat!“ říká šťastně rodina Palčových, která se právě vracela z předvánočních nákupů, když se mohlo odehrát strašlivé neštěstí. Tomášek (3) ještě dlouho po nehodě plakal a třásl se strachy.

689949:gallery:true:true

Chybělo pár centimetrů...

Při výjezdu z obce Lieskovec u Zvolené na hlavní cestu se těsně před rodinou srazilo nákladní auto s kamionem. „Chybělo jen pár centimetrů a možná pár vteřin a bylo by po nich,“ řekl řidič kamionu Thomas Zois (45). Jeho vozidlo jedoucí z Řecka naložené pomeranči skončilo v příkopě.

„Zastavili jsme na u výjezdu z vedlejší cesty na hlavní a už jsme jen viděli, jak se na nás řítí návěs kamionu,“ vyprávěl roztřeseně řidič osobního vozu a táta od rodiny Palčových Tibor (37), jak se vše odehrálo. „V tu chvíli mi před očima proběhl celý život a strachy jsem úplně zdřevěněl,“ dodal.

V době nehody byly v autě kromě Tibora i jeho manželka a teprve tříletý syn Tomášek. Ten ještě dlouho po nehodě, při které šlo celé rodině doslova o život, plakal. Utržený návěs je naštěstí jen o pár centimetrů minul.

„Jsem velmi vděčný řidiči kamionu, jinak by bylo po nás,“ řekl ještě táta Tibor. „K Vánocům jsme dostali ten nejhezčí dárek!“ shodli se oba rodiče.