Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pil jsem až po nehodě, řekl muž a byl zproštěn viny!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, mivr - 
30. listopadu 2010
20:48

Ve Spojených státech amerických je možné asi oprvadu všechno. Při soudním procesu byl ve státě Missouri zproštěn viny z řízení v opilosti muž, který se měl zodpovídat za dopravní nehodu. Zavolaní záchranáři u něj zjistili alkohol v krvi. Muž pak ale soudu tvrdil, že pil, když čekal na sanitku, a soud mu jeho historku uvěřil!

Soudní procesy v Americe jsou opravdu pověstné a legendární. Tento případ se určitě zařadí mezi ty světově známé. Obvinění z řízení v opilosti tam byl zbaven muž, který havaroval. Po příjezdu záchranářů mu byl zjištěn alkohol v krvi. Muž se hájil tím, že alkohol požil až po nehodě, aby si udržel teplo v těle.

Asi naivní soudce

Obviněný Thomas Drummond před soudem vypověděl, že jel v únoru domů autem po setkání s přáteli. Auto se náhle na kluzké vozovce otočilo a sjelo do příkopu. Dále tvrdil, že když řídil, pod vlivem alkoholu nebyl. Podle svých slov se prý napil až po havárii, když čekal na záchranáře. Chtěl se tímto způsobem zahřát. To asi přidalo na věrohodnosti. Sanitka totiž přijela za více než dvě hodiny.

Soudce je asi naivka, nakonec Drummondovu příběhu uvěřil a rozhodl se zprostit ho viny. Obhájce Stephen Wilson řekl, že v tomto případě sehrála roli taková fakta, která se hned tak nevidí.

jakub-moravec ( 26. prosince 2010 09:23 )

Doposud co napsal Blesk,všechno souhlasilo, až na tady tohle.Podle Bible víme,že je lepší propusit 2 viníky,než odsoudit 1 nevinného. Po nehodě měli příjet policajti a hned a pak vzít zkoušku alkoholu. Je zcela logické,že když čekal na sanitku a lahvičku sebou měl a bylo-li navíc zima,to by musel být blázen aby si neloknul. Já jsem abstinent a nenávidím chlastání,ale tady je to jasné že je nevinen,protože možné to bylo a důkazy nelze opatřit,takže na základě nedostatečných důkazů MUSÍ být propuštěn.

cipakus ( 5. prosince 2010 05:47 )

...dvě hodiny je dlouhá doba na to aby i expert určil ,kdy a kolik toho dotyčný přesně vypil!A jestli dotyčný není úplný pitomec,tak si to dovede cirka spočítat.Ajestli vjel s atem do kukuřice (příklad) a nespůsobil vážné škody... V USA (údajně) platí"lepší vinný na svobodě ,než nevinný v base"....Jo,to u nás se soudce nechá prohlásit za psychycky nezodpovědného a nebo když to maličko,ale opravdu maličko přeženu,tak za zabití člověka t pachatel dostane podmínku,200x napsat ,že už to neudělá,a když někdo zabije(né utýrá!!!!!)psa tak jde do basy na tvrdo...

sharkfish ( 30. listopadu 2010 20:55 )

von čte totiž blesk zprávy a k tomudle ho navedl případ fibingerovic hajzla, jen měl kliku, že přišel dřív na řadu a ještě měl říct, že mu ten chlast dali policajti, aby se zahřál, ne?

Zobrazit celou diskusi