Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pirát z D1 dostal pět let a nehnul ani brvou

Fotografie
Primitivní řidič vytlačil auto z dálnice  (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos, oj - 
22. listopadu 2010
16:55

AKTUALIZOVÁNO: Piráta silnic Luboše Lacinu (41), který letos v březnu svým superbem doslova vystřelil pomaleji jedoucí řidičku z dálnice D1, poslal soud na pět let za mříže a sedm let nesmí za volant. Manažer Prazdroje, otec dvou dětí, vyslechl trest s ledovým klidem, a na místě se odvolal.

"Byl to jen nešťastný řidičský manévr. Soud úmysl neprokázal. Budem dál bojovat," trval řidič na své nevině po vynesení rozsudku. Vinu za pětiletý trest z části sváděl na média: "Média mají velkou moc a někteří lidé jim věří. Na základě videa je těžké hodnotit tehdejší okolnosti," uvedl Lacina. Zda po sedmi letech, až vyprší trest zákazu řízení, opět usedne za volant, neví. "Možná, nevím," řekl Lacina.

Jedenačtyřicetiletý Lacina čelil obžalobě z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozilo až 12 let vězení. Lacina se hájil tím, že nejednal úmyslně, pouze prý nezvládl řízení. Státní zástupce pro Lacinu požadoval trest ve spodní třetině sazby - tedy 5 až 7 let.

"Použil auto jako zbraň, a to z velmi malicherné pohnutky," prohlásil u soudu státní zástupce Tomáš Milec.

Nehoda se stala 22. března na 24. kilometru dálnice ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Šestadvacetiletá žena v mazdě tam předjížděla kamion. Řidič vozu Škoda Superb, který ji dojel, se ji údajně snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu. Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, jedenačtyřicetiletý Lacina do ní prý bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Mazda vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu.



Video  Primitivní řidič vytlačil auto z dálnice  - TV Prima
Video se připravuje ...

Tvrdí, že nezvládl řízení

Řidička mazdy i její spolujezdec u soudu shodně vypověděli, že poté, co šestadvacetiletá žena předjela kamion a zařadila se do pravého pomalejšího pruhu, jel Lacina po nějakou dobu vedle ní. Prý na ní neslušně gestikuloval a bylo vidět, že nadává. Pak už si jen vzpomínají, že do nich bočně narazil. Z jejich výpovědí vyplynulo, že na ně najel schválně.

Lacina se v soudní síni řidičce i spolujezdci omluvil. Podle jeho verze pouze nezvládl manévr při předjíždění. Prý se na něj zezadu tlačilo další auto a on odbočil doprava příliš brzo. Nárazu do mazdy si nevšiml, až při pohledu do zpětného zrcátka zjistil, že vůz vyletěl ze silnice.

ivan1 ( 3. ledna 2011 02:22 )

Dovolím si nesouhlasit,je to zrovna takovej neštastník jako vy.Modelová situace-Vinetou jede zachránit Rybanu a ty hory jsou stavěný pro jednoho koně.Vinetou žene Ilčiho co to de a najednou před ním lovec motýlů se kochá a mává čeřenem na tu havět.No já bejt Vinetou tak ho smetu páč tan běloch tam prostě nemá co dělat zvláště když je Rybana v ohrožení.Ale i kdyby nebyla v ohrožení tak ten lovec tam nemá co dělat!Zákon prérie!A český zákon je stejný akorát to neřeší Klekipetra ale Ústavní soud takže jsme všichni v pr... milé děti. Dobrou noc.

ivan1 ( 3. ledna 2011 02:03 )

Síla je medvědy a na blbce!přemejšlej než než něco plácneš...

ivan1 ( 3. ledna 2011 01:27 )

Bohužel,právní řád česka,potažmo ČSSR.Sodce usoudí a je vymalováno.Já už jim na to seru se mnou nehnou ale co chudáci moje děti a potažmo všichni ostatní důchodotvorci?Děti moje-myslet a vždy si položit jednoduchou otázku proč!Ale hlavně chtít zdůvodnění!

ivan1 ( 3. ledna 2011 01:18 )

Pardon,způsob přijetí rozsudku podle mého názoru hovoří o tom že pan Lacina to má na rozdíl od většiny české a jak tak koukám i slovenské populace docela dobře srovnáno v hlavě.Tohle byl inkviziční proces a pan Lacina je zřejmě natolik inteligentní že jakákoliv snaha o institut účinné lítosti je pouze v rukách soudce který rozhoduje o tom zda vaše lítost je či není upřímná.A ač jsem právní laik tento trest je neslýchaný.Položme si základní otázku.Kdyby to nebylo v přímém přenosu tak co se stalo?To byl ale rychlej proces!No radši nechme ty blbce diskutovat nad tímto problémem,jen aby se nemyslelo na ten základní problém,ale ten nás stejně neminne.

ivan1 ( 3. ledna 2011 00:49 )

Proč máte všichni komplex z drahejch aut?Jak poznáš že sou namachrovaný?Tyhle auta většinou řídí profíci-zaměstnanci a když šéf řekne vohul to,musím tam bejt za hodinu tak to zaměstnanec vohulí a jede,pokud mu v rychlém pruhu nejede zamindrákovanej člověk kterej si pamatuje jenom 130km na dálnici a konec.Neřeš proč ty auta jedou 220km,třeba zrovna tenhle vyblblej podnikatel zachraní tvojí firmu nebo státní podnik.Prostě to neřeš a nech jim jejich levej pruh a dožiješ se vysokého věku.Ta tvoje Fabie nebo Oktávka tenhle střet nepřežije a ani ty.Tak nekoumej a mysli na něco hezkého...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání