Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Ubití batolete: V Británii doživotí, u nás 16 let

Autor: INT, ap, koj - 
18. listopadu 2010
21:21

Nekompromisně rozhodl soud v případu brutálního ubití patnáctiměsíční holčičky. Garry Alcock (28) bezhlavě mlátil a kopal do těla a hlavičky malé Violet, která byla dcerou jeho přítelkyně. Rušila ho totiž při zábavě na hrací konzoli Xbox. Ve čtvrtek ho soud v britském Manchesteru poslal na doživotí do vězení. Brit může přitom mluvit o smůle. V Čechách byl za podobný čin odsouzen v úterý Michal N. na 16 let ve vězení. A po rozsudku ještě soudci nadával.

Neskutečně brutální útok vedl Alcock na hlavičku, tělo i nohy patnáctiměsíční Violet. Dívenka neměla podle soudu žádnou šanci útok přežít. Utrpěla přes tři desítky zranění a zemřela na vnitřní krvácení. Podobně otřesný případ přitom řešil v úterý i český soud. A byl shovívavější. Pachatel dostal šestnáct let.

Po batoleti dupal

Soudce Clement Goldstone, který měl vynést rozsudek nad otřesnou vraždou byl činem zděšen. "Způsobil jste tomu dítěti zranění na těle, ve tváři, ramenou i nohách. To vše kombinací úderů, kopů a facek," vmetl Alcockovi do tváře.

Po batoleti, které podlehlo rozsáhlým vnitřním zraněním, Alcock dokonce podle zpráv lékařů dupal. To vše kvůli tomu, že ho dívenčina přítomnost rušila při hraní her na Xboxu.

Matka dítěte se snažila vše utajit

Britskou veřejnost šokovala i skutečnost, že matka holčičky se snažila celou záležitost utajit. Ze strachu, aby o "přítele" nepřišla. Soud ji obvinění z vraždy zprostil a za mříže ji poslal na pět let kvůli podílu na smrti dcery.

Podle soudce se navíc podařilo dokázat, že v týdnech předcházejících vraždě zaútočil Alcock na dívenku několikrát. Matka nijak nezasáhla.

Otřesný případ i v Česku

Podobně otřesný případ řešil přitom v úterý i český soud. Vraždící bestie Michal N. hodil na plačícího sedmiměsíčního chlapečka deku a zalehl ho. Bezbranné dítě nemělo šanci přežít.

Muž po rozsudku, který ho poslal na 16 let do vězení navíc sprostě nadával soudci. Rozsudek se mu zdál nespravedlivý...


sakra ( 20. listopadu 2010 11:33 )

Tady vidíme jací jsou naši soudci blbci a ignoranti. Odsouzený soudci sprostě nadává do kriplů a pod. a ten ušlápnutý soudce nic.

sarula ( 19. listopadu 2010 08:45 )

proboha to jsou tak hrozné věci,které jsou někteří lidé shopni spáchat na tak nevinných tvorečcích,nedávno ten půlroční chlapeček,teď tady ta krásná holčička.Co se to děje s tímto kure.....ským světem.Štatně tyto zpávy snáším,děti se mají chránit a ne jim ubližovat bože můj....

jajka ( 19. listopadu 2010 08:45 )

Batolata na západě jsou cenější, jinak si to neumím představit, protože toho našeho vraha pustí za osm domu za dobré chování,

212809 ( 19. listopadu 2010 07:41 )

že mu to "kamarádi" v krimu dají lekci. Slyšela jsem, že těm co ublížili dětem dávají pěkně zabrat.

pgga ( 19. listopadu 2010 01:09 )

Precetla jsem si to...podle poslednich informaci je "matka" Simonky na svobode?! Pokud ano...co se to tam vlastne deje? "matka" vezme 3-lete dite na prochazku k rece...dite podle jejich slov "nestastne" upadne do reky. Matka ale pred tim nahlasi ze dite nekdo "unesl" z piskoviste kde si dite hralo a nekdo dokonce napadl i matku kdyz dite hlidala. Vsechno lez....! Matka dokonce roztrhala fotografie ditete(na jedne odstrihla "otce" z fotografie)-vse za doby kdy se dite hledalo. Velmi zajimave-dite "nestastne" spadlo do reky den pred tim nez by matka prestala dostavat prispevek od statu na dite. Jak je to mozne ze tato osoba je na svobode?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání