Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo byl mrtvý, kterého ukryli do mrazáku?

Autor: Čas.sk, šim - 
22. prosince 2010
07:27

Před několika týdny otřásl Slovenskem nález několika těl v mrazáku v jedné z garáží ve městě Levoča. Kdo byl zavražděný a proč musel zemřít? Jána Kureje jeho bývalá žena neviděla více než 17 let, s bratrem nebyl v kontaktu od roku 2000. Oba se ale shodují, že byl zřejmě příliš důvěřivý a na to doplatil.

Bývalá žena zavražděného Jána Kureje (†49) tvrdí, že její exmanžel doplatil na svou důvěřivost. Milka Kailingová byla šokována, když se dozvěděla, že její bývalý muž a otec jejího syna zemřel, o způsobu usmrcení nemluvě. Nyní prožívá obrovská muka, bojí se, že by se vrazi mohli vrátit a pomstít se celé rodině. „I když jsme se rozešli už dávno, zpráva o jeho smrti mě zasáhla. Byl to dobrák, ale byl hodně důvěřivý,“ řekla slovenskému deníku Nový Čas bývalá manželka Kureje, která ho od rozvodu neviděla přes 17 let.

„A myslím, že právě na to doplatil,“ myslí si žena, která má s Kurejem syna Jána. A právě o toho má teď obrovský strach. „Zatím nám nikdo neublížil, ale mám strach, hlavně o syna,“ řekla Kailingová, která prodává ve vietnamském obchodu v Kežmaroku. O tom, proč se s Jurajem rozvedla, nechce hovořit. Stále však bydlí ve stejném bytě, kde žila s Jánem.

„Když se od nás odstěhoval, pracoval v kempu v Tatranské Lomnici. Od roku 1993 jsem s ním nebyla v kontaktu. Nikdy v životě jsem mu však nepřála nic zlého. Když jsem slyšela tu zprávu o nálezu těl v mrazáku v Levoči, ani ve snu mě nenapadlo, že v jedné z nich identifikují Jána,“ řekla jeho bývalá žena.

Bratrovi se neozval 10 let. Tušil, že je mrtvý

Mladší bratr nebohého Jána Kureje Miro (41) ale Novému Času prozradil, že tušil, že jeho bratr může být mezi mrtvými z mrazáku. „Šuškalo se to po Špišské Belé. Nevylučoval jsem, že ho zabili. Vždyť se mi neozval deset let. Je to příšerné, asi si vybral špatné kamarády,“ zakončil Miro.

Je zapsaný ve 21 firmách

Kureje policie identifikovala na základě DNA jako jednu z dvojice mrtvol, které našla v listopadu v levočské garáži. Kurejovo jméno figuruje ve 21 firmách, z nichž 8 ještě podle obchodního rejstříku existuje. Skutečnost je však jiná. Většina firem neexistuje a bývalí Kurejovi společníci tvrdí, že s ním nikdy nepodnikali, nebo ho nikdy neviděli.

Je pravděpodobné, že Kurejova smrt s jeho podnikáním, ať už bylo jakékoli, souvisí. Mohl být také bílým koněm, kterého se někdo chtěl zbavit. „I toto je jedna z vyšetřovacích verzí,“ řekl Novému Času policejní zdroj, který si nepřál být jmenovaný.

Vrah policii stále uniká, stejně tak jako motiv činu. Nepodařilo se zatím identifikovat ani druhé tělo, které bylo ukryto v mrazáku v Levoči.

anasyi ( 22. prosince 2010 23:33 )

a ze se pani ani v clanku nezminuje,ze kdyz on byl 10 let v mrazaku,ze na syna nedostavala aliky,to mu bylo 10 let.Jestlipak ma jak dolozit,ze aliky nejak uhanela a pokud ne,tak proc?

anasyi ( 22. prosince 2010 23:26 )

e.44,ona podle me keca,ona ma strach o svuj zivot a pritom normalne rekne,kde pracuje?Me potom nejde jeste do hlavy jedna vec,ze pokud rika,ze nebyl zly,ze byl hodne duverivy,proc se rozvedli?On mel byt v mrazaku 10 let,tzn., ze synovi bylo 10 let a nedostavala od neho tedy alimenty,tezko ji z mrazaku mohl neco posilat,ze se o tom nezminuje,ze uz ji treba bylo divny,ze na dite neplati,mozna to tam nekde je a ja jsem to prehlidla

anasyi ( 22. prosince 2010 23:21 )

nejake divne.

e.44 ( 22. prosince 2010 14:14 )

figurovalo v 21 firmách, je verze o "bílém koni" víc než jenom pravděpodobná. A takoví lidé končí vždycky špatně. Mají jenom omezenou dobu "potřebnosti" a potom začnou být pro ty, co je nasadili, nebezpeční. A stejně jako kudlance mi není jasné, co to ta jeho bejvalka blábolí. 17 let s ním ona ani syn nebyli ve styku, o jeho aktivitách nic nevědí, tak proč by je chtěl někdo vzaždit? Nebo že by kecala a nebyli tak úplně mimo?

kudlankabezbozna ( 22. prosince 2010 08:51 )

ale neviděla ho 17 let. Mchm, moje matka od rozvodu až po tátovu smrt nemohla otci přijít na jméno, ale kde žije, co dělá, věděla celou dobu. A my děti jsme se s ním vídaly až do konce pořád - nějaké divné rodinné vztahy, když to byl tak hodný chlap, tady si zase někdo nevidí do pusy. A ty obavy o syna??? Co to ta paní blábolí - jestliže je otec po smrti a synáček sám v něčem nejede, není přeci žádnej důvod masakrovat rodinu zavražděného. Pipka si ale za každou cenu zřejmě musí užít svých pět minut slávy.

Zobrazit celou diskusi