Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nechtěli čekat na taxíka, 4 kamarádi zemřeli

Za svůj spěch zaplatili mladí Slováci nejkrutějším způsobem
 (Autor: čas.sk)
Autor: Čas.sk, ap - 
4. prosince 2010
19:02

Čekání na přivolaný taxík se zdálo pěti mladým lidem dlouhé. Na diskotéku do Nových Zámků proto vyrazili vlastním autem. A přestože byli s taxikářem domluvení, že je aspoň později odveze domů, rozhodli se nakonec svými silami absolvovat i zpáteční cestu. Domů ale nedorazili. Pod vlivem alkoholu řidič havaroval. Čtyři z mladých lidí zaplatilo své rozhodnutí životem.

Stačilo pár minut počkat a žili by. Tragická nehoda, při které zahynuli čtyři mladí lidé, se vůbec nemusela stát.

Oslavovali narozeniny

Pětice Peter Kajanovič († 23), jeho přítelkyně Ivana Bartovičová († 19), Patrícia Hanková († 19), Andrej Vašek († 23) a Michal Krajčovič (23) oslavovali narozeniny své kamarádky. V tom dostali nápad vyrazit si na diskotéku.

"Poprosím taxi do Mojzesova před hospodu a pojedeme do Nových Zámků," zněla objednávka z úst jednoho z mladých lidí. "Taxík dlouho nejel a Petr se nabídl, že nás odveze on," uvedl pro Nový čas Michal, který jako jediný nehodu přežil.

Byl jsem tam za 4 minuty

Taxikář má ale úplně opačný názor. "Vůbec si nemyslím, že bych měl zpoždění. Byl jsem v sousední vesnici a po zavolání jsem na místo dorazil za čtyři minuty," uvedl řidič, kterého si mladí lidé zavolali.

S partou se dokonce domluvil, že je aspoň vyzvedne před diskotéku na zpáteční cestu. "Okolo čtvrté mi ale zavolali, že se dopraví sami. Přitom jsem jim slíbil, že pro ně dojedu mikrobusem, aby se do něho všichni vešli najednou" kroutí hlavou taxikář, kterého zbytečná smrt mladých lidí mrzí.

Měl v krvi dvě promile

Řidič ale zpáteční cestu nezvládl. U obce Šurany Petr nejprve vyjel ze silnice a potom to napálil přímo do stromu. "U mrtvého řidiče byla vykonaná pitva, která potvrdila vliv alkoholu," pověděla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Podle informací, které získal server Čas.sk, našli v krvi mrtvého řidiče přibližně dvě promile alkoholu. "Já bych je bezpečně dovezl domů, bohužel na mě ani jednou nepočkali a za svůj spěch zaplatili tu nejkrutější cenu," uzavřel tragický příběh taxikář.

hoblinkai ( 6. prosince 2010 11:58 )

Milá milo!!!bud si tak hloupá,nebo fakt bezcitná osoba bez mozku...kdo muze tohle vypustit vubec z pusy nebo si to vubec myslet je pro okoli tupa existence,jak se vyjadrujes ty o osobách,co nejsou mezi nami...ano,chyby dela kazdej a tohle byla banalni chyba ,za kterou zaplatili hodne velkou dan oni i jejich blizci,ale tvoje nazory jsou vazne dosti inteligentni...jen se zamysli,az se tobe jednou neco stane,,,tak si vzpomen...dobre ti tak!!!

milo ( 6. prosince 2010 08:31 )

jak můžete být tak drzí a mluvit tu za všechny lidi? Já osobně jsem nikdy k opilcovi nesedla, to radši půjdu pěšky nebo si zaplatim taxi a pod vlivem jsem taky nikdy nejela, protože alkohol nepiju. Je ale sposta lidí, co takové chování považují za zbytečnou opatrnost a ti druzí , aby nebili za blbce se k nim přidají taky a pak to dopadá tak jak to dopadá. Takové výrazy může mít jen člověk, co to sám zažil na vlastní kůži, tudíž bych se být vámi takových urážek a trapných poznámek radši vyvarovala. Kdyby to tu nebylo anonymní, sotva byste si něco takového zkusil vyhlásit na veřejnosti mezi lidmi, natož pak přímo do očí rodičů zemřelích...že ty hrdino

milo ( 6. prosince 2010 08:28 )

DOBŘE JIM TAK....když nepřemýšleli tak za to zaplatili...líto mi jich rozhodně není, ale jejich rodičů ano, zjištění, že měli doma tupé existence je docela tvrdá...já mám řidičák rok a v životě jsem do auta s opilím člověkem nesedla ani jsem sama pod vlivem neřídila, jelikož alkohol nepiju...mladí si myslí, že jsou nesmrtelní.....noo....konečně pochopili že nesmrtelní nejsou...jen škoda, že je ještě spousta takových co si to myslí...a ti skončí úplně stejně...frajeři

golf33 ( 5. prosince 2010 23:20 )

No ty jsi opravdu inteligent. Ty to máš v kebuli úplně vypatláno, asi z chlastu. Tvé IQ je v záporných číslech, tak na sobě zapracuj. Podle tebe každý, kdo nejel s ožralým řidičem je závistivé hovado. Dej se na politiku, tam to někam dotáhneš, debile.

zirafa ( 5. prosince 2010 22:48 )

svatá prostoto..... tak to ti budu přát, aby tě děti opravdu poslouchaly na slovo.... některým totiž můžeš troubit moudra dnes a denně a stejně pak udělají úplný opak..... a pak ti můžou zůstat taky jen oči pro pláč....

Zobrazit celou diskusi