Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánoční stromek pro oběti rallye: Neměli jsme sílu společně večeřet, řekl tatínek jednoho z děvčat

Autor: Slávka Červená - 
28. prosince 2012
06:32

 Nejbolestnější vánoční svátky letos prožily tři rodiny na Uherskohradišťsku. U štědrovečerního stolu a rozbalování dárků chybělo to nejcennější a nejmilovanější v jejich životě. Děti Klárka (†7), Beátka (†18), Natálka (†20) a Kája (†18). Životy jim v listopadu vzala rallye v Lopeníku.

Dulínkovi z Lopeníku mají bolest v srdci dvojnásobnou. Přišli o dvě krásné dcery – Klárku a Beátku. Přestože se na rodiče a sestry Lenku (18) a Anetku (11) dívají z nebe, pro ně byly doma. „K Vánocům jsme si nechali udělat polštářky s jejich fotografiemi. Na Štědrý den jsme byli v Březové v kostele na půlnoční, kde se za ně sloužila mše,“ řekla dojatě jejich maminka Bronislava.

Na místě tragédie vystrojila rodina Dulínkova s přáteli stromeček pro všechna děvčata, která tam našla smrt. „Jezdíme tam každý den zapalovat svíčky a stále se za ně modlíme,“ dodala paní Dulínková.

„Měli jsme stromeček, kapra i salát, ale svátky neproběhly v tradičním duchu. Neměli jsme sílu společně večeřet nebo rozbalovat dárky. Dohodli jsme se, že Vánoce odložíme na pozdější dobu,“ svěřil se tatínek Natálky Břetislav Čaňo.

Sbírka vynesla desítky tisíc

Městský úřad Uherský Brod chtěl rodiny potěšit a pod stromeček jim nadělit finanční dárek ze sbírky na účtu ADRA. „Dárek bude opožděný, na účty nestihl přijít kvůli nutným podpisům na darovacích smlouvách,“ vysvětlil starosta Patrik Kunčar. V pokladničkách v Uherském Brodě se vybralo šest tisíc a v Nivnici 15 tisíc. Sbírku pořádali i pořadatelé rallye. Peníze by měli dostat i ti, kteří byli zraněni.

jb1305 ( 28. prosince 2012 18:29 )

jděte už do háje s plačkami. Nejsou obětí závodů,ale vlastní hlouposti. Když půjdu po kolejích a přejede mě vlak,tak budete nadávat strojvedoucímu ? Samozřejmě - škoda každého života. Smrt si ale zavinili jen sami svou zvědavostí. Strašné je,že 3 ze 4 měli volební právo a možná i řidičák. Takové telátko potkat na křižovatce...a dospělé holce říkat Beátka může jen vypatlaná redaktorka...

zelena.karkulka ( 28. prosince 2012 18:21 )

nebo si ho jen namalovali a pak ho vygumovali

zelena.karkulka ( 28. prosince 2012 18:20 )

přesně tak

zelena.karkulka ( 28. prosince 2012 18:18 )

aspoň neztloustnou

ki33 ( 28. prosince 2012 14:21 )

pralinen, prosíím, co je to smuc ???

Zobrazit celou diskusi