Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiny dívek zabitých při rallye o řidičích: Zabili nám dcery, osobně se neomluvili!

Autor: Slávka Červená, Ondřej Požár - 
6. prosince 2012
05:00

Rodiny dívek, které zemřely při nedávné rallye v Lopeníku na Uherskohradištsku, stále čekají na osobní omluvu posádky závodního vozu. Řídil ho advokát Michael Bartončík z Brna, navigátorem byl jeho bratr. Auto vjelo do diváků.

Dulínkovi z Lopeníku přišly o dvě krásné dcery. O malou Klárinku (†7) a Beatku (†18). V Nivnici bude navždy všem chybět Natálka Čaňová (†20) a Karolínka Rolincová (†18). „Pořadatel závodů Petr Bujáček mi hned druhý den zavolal a poslal pak kondolenci i s omluvou. Kondolence od Bartončíků byla naší rodině předána prostřednictvím advokáta. Slova omluvy v ní chybí,“ řekl Břetislav Čaňo, otec Natálky.

Suchá kondolence

„Víme, že zmírnit bolest rodině nad ztrátou milovaného dítěte nelze, ale i přesto bychom chtěli, abyste věděli, že naše bolest je také velká a zůstane v našich myslích a srdcích už navždy. Ač nás tato hrozná souhra nepředvídatelných okolností svedla dohromady právě v této těžké chvíli, jsme připraveni vám být oporou a rádi poskytneme svoji pomoc,“ stojí mimo jiné v kondolenci.

Jak nám potvrdil Tomáš Dulínek (39), Bartončík jim uhradil veškeré náklady na pohřeb dcer. V případě dívek z Nivnice tomu bylo jinak. „Každé zesnulé uhradil jen polovinu nákladů pohřbu. Další odmítl s tím, že se máme obrátit na pořadatele. Pohřby se mu zdály drahé,“ informovala Blesk pracovnice pohřební služby U Svatého Petra.

Drahý pohřeb?

„Udělali jsme to z důvodu rychlé pomoci. Druhá pohřební služba si však za pohřeb v Nivnici účtovala oproti prvnímu obřadu dvojnásobnou cenu, proto jsme uhradili jen polovinu, aby to nebylo vůči ostatním pozůstalým nefér,“ vysvětlil včera odpoledne brněnský právník Michael Bartončík. Blesk však včera v podvečer zjistil, že i druhý obřad byl zaplacen celý.

Michael Bartončík dodal, že pochybuje, že by se rodiny tragicky zesnulých dívek chtěly s osádkou vozu smrti osobně setkat. On sám tragédii špatně snáší: „Nejsem na tom psychicky dobře,“ řekl advokát.

namhal ( 4. ledna 2013 11:33 )

Z cizího krev neteče. Přál bych Vám aby se něco podobného stalo ve vaší rodině.

namhal ( 4. ledna 2013 11:30 )

Já bych Vám přál aby se to stalo ve vaší rodině pak budete mluvit jinak.

lukyp ( 7. prosince 2012 13:35 )

Tak to ti opravdu uniklo, stačí se podívat na tu grafiku, zveřejněnou Bleskem. Stály metr od silnice.

vary ( 6. prosince 2012 21:09 )

Jojo, tady je to totiž samej mudrc. Blbečkové. Kdyby se to stalo v jejich rodině, tak to by řvali.

vary ( 6. prosince 2012 21:08 )

adri3: Jedinej dutohlav jsi tady ty. Jestli chceš, tak můžeš dostat facku přes celou hubu. Vemeno.

Zobrazit celou diskusi