Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpěv a pláč: Na děvčata, která zahynula při rallye, vzpomínali na koncertu

Autor: Slávka Červená - 
7. prosince 2012
21:18

Hudba, zpěv i pláč prolínají vzpomínkový večer v Nivnici na Slovácku na Káju (†18), Natálku (†20), Klárku (†7) a Beatku (†18). V pondělí uplyne měsíc od osudné vteřiny, kdy je při rallye v Lopeníku zabil závodní vůz. „Navždy zůstanou s námi a v našich srdcích. Jsou i tady,“ řekli jejich rodiče.

Nejoblíbenější píseň Káji – Žily, od No Name, odstartovala hudební maratón ve sportovní hale. Otec Natálky, Břetislav Čaňo, poté na pódiu poklekl a přednesl modlitbu pro všechna děvčata. Následovala minuta ticha. Vzápětí to již rozjela kapala The Pant, vystřídali ji slovenští muzikanti z kapely Žalman Brothers Band, Buffalo Bill a Badyán – skupina bratra Natálky, Břetislava (24).

 

Pozdravili i Dejdar a Horáček, zpíval Brichta

Účastníky pozdravil telefonicky Martin Dejdar i Michal Horáček. „Je dobré, když se lidé propojí společnou empatií, účastí. Když trápení ostatních jim není lhostejné. Ti, kteří prožívají největší bolest tak nejsou ponecháni, aby si to vyžrali sami,“ řekl mimo jiné. Prostor patřil po 21 hodině Aleši Brichtovi. „Je to smutná záležitost, ale rád jsem přijel vyjádřit podporu. Myslím, že holkám by se to líbilo. Rády se bavily, chodily na koncerty. Tak by to měli lidé brát,“ řekl Blesku Brichta. „Jsme tu, aby si lidé vzpomenuli a hlavně ti nejbližší aby se stále neutápěli jen ve smutku a tímto nabrali trochu energie do života,“ dodal. V jeho podání zazněla nejoblíbenější písnička Beatky Dulínkové – Barák na odstřel. Natálce zazpívala Markéta Kallmünzerová  z kapely Buffalo Bill milovanou píseň od Tučného – Pověste ho vejš. Klárince věnoval Čaňo písničku Pampelišky, kterou složil jen pro ni.

Domácí s koncertem nesouhlasili

Lidí však přišlo málo. S koncertem totiž hlavně domácí nesouhlasili. „Většině lidí se to zdá příliš brzy. Natálčin ročník ze základky to okamžitě zavrhnul. Já taky,“ řekla místní dívka (22), která chtěla zůstat v anonymitě. „Pro nás to brzy není a byli bychom rádi, kdyby se vzpomínkový večer pořádal každý rok,“ reagovala maminka Beatky a Klárky. „Děkujeme všem, u koho jsme našli pochopení a podporu. Prosíme, modlete se za naše holčičky,“ vzkazují rodiče děvčat.

kleopatra-2 ( 11. prosince 2012 12:02 )

Kdybyste si raději všichni zametli před svým prahem a starali se o sebe.Asi si vyžíváte v tom jak někomu ubližovat.Jste opravdu chudáci!!!

beeerrrttt ( 9. prosince 2012 18:13 )

Vždyť ten "otec" si dokonce na facebooku zoufá a doslova bych řekla napadá lidi za to jak byla malá účast.A kdo nepřišel je podle něj plevel a nemá srdce.Na pohřbu prý bylo lidí až až a na koncert nepřišli takže jsou podle něj falešní.Následně po tom co mu někdo napsal že se ho to dotklo tak píše že to tak nemyslel a že mu neúčast nevadí a pak zas píše že koncerty budou několikrát za rok dokud to lidé nepochopí.Nevím ale co mají lidé pochopit.Pro mě je může dělat každý týden, ale na žádný nepůjdu dokud půjde výtěžek rodinám.Možná je to kruté, ale pokud mají finanční problémy tak by je měli řešit jinak než na to využívat smrt dcery.Ten pán si mimochodem s.re do huby...Nevím co si o něm myslet.Z tohoto člověka je mi zle.Pořád se ohání pohřbem, ale ten pohřeb snad nestál sto tisíc.Na co chce pořád další peníze?Ten člověk nemá vůbec žádnou soudnost.Kdyby cítil opravdový smutek tak by věděl že penězi se nezmírní.Myslím že spousta lidí prokoukla jeho osobu a proto na ten koncert přišlo jen velmi málo lidí.Když už chtěl dělat vzpomínkový koncert tak měl v prvé řadě nějakou dobu počkat a výtěžek z koncertu darovat na nějakou charitu nebo něco podobného tím by uctil památku děvčat daleko lépe a myslím že i ta účast by byla úplně o něčem jiném.

kuraci ( 9. prosince 2012 08:08 )

Tak nevím.Já přijít najednou o dvě dcery,tak pokud bych neležel u cimickýho,tak už mám delirium tremens.Já mám totiž svý děti rád.

dreams ( 8. prosince 2012 20:10 )

nechápu, proč jde výtěžek na konta rodin... místo aby drželi smutek, tak vydělávají na smrti vlastních dětí....to jsou rodiče..

vykutalena.vdova ( 8. prosince 2012 14:58 )

Všichni se tváří tak nějak spokojeně...Kdo by to byl řekl...

Zobrazit celou diskusi